Esteu aquí

L'Ajuntament activa el dispositiu contra l'onada de calor

L'objectiu és prevenir els possibles efectes negatius de les altes temperatures sobre la salut de les persones més vulnerables.

dimecres, 20 juny, 2007 - 14:00

Des de l'any 2003, de mitjans de juny a finals de setembre, el departament municipal de Serveis Socials, en col·laboració amb els centres d'atenció primària, posa en marxa un dispositiu contra els riscos de la calor excessiva.

El dispositiu pretén evitar que els col·lectius més vulnerables (sobre tot gent gran, però també malalts i nadons) pateixin problemes de salut per culpa de l’excés de calor.

La majoria de les persones que entren en el dispositiu ja estan al registre de Serveis Socials, però si algú vol s'hi vol incloure ho pot fer adreçant-se a la UPASS.

El dispositiu recull els telèfons de les persones registrades, dels seus familiars i dels seus serveis sanitaris de referència. Periòdicament, la persona rep trucades de tècnics que s'interessen pel seu estat i li recorden les recomanacions bàsiques contra la calor (romandre en llocs frescos i ombrejats, beure molta aigua, no fer esforços físics...) Si ho prefereix, l'usuari pot trucar ell mateix a un número de telèfon de referència en cas d tenir algun problema o trobar-se malament.

El dispositiu de trucades telefòniques es fa amb la col·laboració de la Creu Roja del Prat i de persones voluntàries.

En casos extrems, es pot arribar a l'evacuació de la persona afectada per traslladar-la a un lloc refrigerat o a un centre sanitari.

L'estiu de 2006, el dispositiu contra l'onada de calor va atendre al Prat una cinquantena de persones, gairebé totes elles d'edat avançada. Cal recordar que a aquestes edats va disminuint la sensació de calor i de set, cosa que agreuja els possibles efectes de l'onada de calor.

Compartir

Noticies relacionades

Residència de gent gran

dimarts, 31 març, 2020 - 10:15

L'alcalde demana que la UME faci tasques de desinfecció a la residència de gent gran Onze de Setembre

Lluís Mijoler trasllada a la Delegada del Govern espanyol a Catalunya la...
Residència de gent gran

dilluns, 30 març, 2020 - 09:00

El Prat demana al Govern un pla d’actuació urgent per garantir la protecció als serveis domiciliaris i a les residències de la ciutat

L’Ajuntament del Prat de Llobregat ha reclamat a la Generalitat de Catalunya...
Mascaretes coronavirus El Prat

dissabte, 28 març, 2020 - 19:45

L'Ajuntament agraeix les iniciatives ciutadanes que fan mascaretes i recorda que són una protecció complementària, però no suficient davant del coronavirus

Respectar el confinament, mantenir la distància de seguretat i mantenir la...