Esteu aquí

LAIKA Laboratori de creació. Tres, dos, u... Ignició!

Impuls als projectes artístics des d’Unzip Torre Muntadas

Laboratori LAIKA a la sala d'Art Josep Bages

Sessió de videoconferència i "108-112 Accions" de Carla Palacios, a.k.a Lía Pérez, a la sala d'Art Josep Bages. Fotografies de Santiago Sepúlveda.

dimarts, 13 octubre, 2020 - 19:00

El laboratori de creació i llançadora de projectes LAIKA posava fi a la seva tercera edició el passat mes de juliol. Durant sis setmanes, les artistes participants juntament amb l’acompanyament de Jesús Arpal Moya, artista i membre de la llibreria Cooperativa La Caníbal, persones convidades a les sessions i l’equip d’/Unzip Torre Muntadas, van donar impuls a tres propostes artístiques, investigant i posant-les a prova tot cercant les seves possibilitats d’expansió i relació amb públics presencials i virtuals. 

Un espai d'experimentació

Com cada any, LAIKA transforma Torre Muntadas en un espai d’experimentació on els projectes poden desenvolupar, aprofundir o reconduir les seves idees, propostes d’activació i formats expositius. En aquest sentit, no van ser només les propostes artístiques de les participants les que es repensaren sinó que el mateix Programa d’Arts Visuals va testar formats alternatius de trobada i assaig, maneres d’articular els projectes,  d’acompanyar-los i d’expandir les propostes més enllà de l’espai físic de la sala.

Els projectes participants

En aquest camp de proves, Lía Pérez Cruz amb “108-112 Accions”, Sara Cuenca Segovia amb “Miss Sarie-Stein. El jardín escondido” i Cristina Sanz-Gadea amb “Papageno”, es reunien setmanalment en línia o de forma presencial per compartir avenços individuals, així com impressions, dubtes i assajos en col·lectiu. A totes les sessions de treball, de caràcter obert, acudien persones convidades per les mateixes artistes i /Unzip Arts Visuals, les assistents de sessions anteriors i l'equip de treball al complet . Interactuaven amb les propostes en el punt en què es trobaven i d’aquesta activació en sorgia un retorn amb idees de millora, de concreció, d’expansió i/o de relació.   

Del Lab LAIKA a la Convocatòria /Unzip

La tercera edició de LAIKA ha anat vinculada a la Convocatòria /Unzip 2020: una de les tres propostes que es desenvolupaven en el marc del laboratori ha estat l’escollida pel mateix grup com la guanyadora de la modalitat Exposició atenent a uns criteris de selecció pactats col·lectivament. Aquesta selecció es va realitzar a l’última sessió de treball, pensada per avaluar els projectes, veure com havien començat, quina havia estat la seva evolució i quins dels criteris havien assolit per continuar desenvolupant-se amb l’ajut i les condicions de la beca. A més, com a la resta de sessions, es va comptar amb la participació no presencial de persones que donaven la seva opinió sobre les propostes en l’estat en què es trobaven. Després d’un intens i interessant debat, el projecte seleccionat va ser “108-112 Accions” de Lía Pérez Cruz. 

La qualitat i evolució de tots tres projectes ha estat enorme, i en aquest sentit, es pot dir que la llançadora de projectes LAIKA ha impulsat amb èxit tres propostes que ja formen part del panorama artístic, allà on es vulguin seguir expandint a la infinitat de l’espai.

Al web d’/Unzip trobareu les audioguies dels projectes en format audiovisual.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 5 desembre, 2023 - 13:30

Temps per cures: espai de canguratge el 21 i 22 de desembre

En horari de matí i tarda, a l’espai joc del Centre Cívic Sant Jordi Ribera...

dimarts, 5 desembre, 2023 - 12:45

La màgia del Nadal arriba al Ribera amb propostes per a tots els públics

Manualitats, circ, gastronomia i molt més us espera al Centre Cívic

dimarts, 5 desembre, 2023 - 10:30

Finalitza el segon Cicle d’història del Prat

Prop de 300 persones assisteixen a les 4 sessions