Esteu aquí

L'aigua de la platja del Prat continua en un estat excel·lent per al bany

La darrera anàlisi microbiològica es va fer el 21 d'agost

dilluns, 28 agost, 2023 - 11:45

La darrera analítica de l'aigua de la platja del Prat,  del passat 21 d'agost, confirma que és òptima per al bany d'acord amb la Directiva Europea en aquesta matèria. Les proves les porta a terme l’Agència Catalana de l’Aigua periòdicament al tram de la platja de Can Camins.

L'avaluació de contaminants microbiològics posa de manifest que la presència és pràcticament nul·la. Així mateix, l'informe indica que la temperatura de l’aigua el dia 21 d'agost, abans de les pluges d'aquestes darreres hores, era de 28º C.

Presència de fitoplàncton

Segons les analítiques que va dur a terme l'ICM-CSIC el 24 d'agost, les mostres del Prat i d'altres platges del Baix Llobregat presenten elevades abundàncies de varies especies de dinoflagel·lades (fitoplàncton). Tot i que aquesta alga pot aportar una coloració verdosa a l'aigua del mar, la presència d'aquesta espècie és un fenòmen natural que no suposa cap risc per al bany.

Les proliferacions de fitoplàncton són creixements massius d’algues microscòpiques que viuen en suspensió a l’aigua i formen taques de color variable. Són un fenomen habitual a les aigües costaneres i generen coloracions verdoses, groguenques i pèrdua de transparència perquè el fitoplàncton té pigments a les seves cèl·lules i tenyeixen el color de l’aigua. Les proliferacions són més freqüents a l’estiu, quan la temperatura de l’aigua és més elevada  i la insolació és intensa, al temps que es donen condicions d’aigües encalmades. Trobareu informació sobre els fenòmens naturals més freqüents a les platges del litoral català al web de l'Agència Catalana de l'Aigua.

 

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 26 setembre, 2023 - 14:45

Una tardor plena d’activitats familiars per descobrir la natura del delta del Llobregat

Durant els propers diumenges, al Prat, hi trobareu moltíssimes opcions per...
Ajuts Prat Espais

dimarts, 26 setembre, 2023 - 12:15

L’Ajuntament obre diverses convocatòries d’ajuts per facilitar l’accés i la disponibilitat de lloguers assequibles

La línia de suport a les persones llogateres incorpora, com a novetat, el...
qualitat aigua platja

divendres, 11 agost, 2023 - 14:30

L'ACA qualifica d'excel·lent l'aigua de la platja del Prat

La darrera anàlisi microbiològica es va fer el 7 d'agost