Esteu aquí

L’activitat al carrer queda limitada estrictament, cal evitar aglomeracions i únicament es poden adquirir determinats productes

L’alcalde Mijoler regula en un ban municipal el funcionament de la ciutat durant la vigència de l'estat d'alarma decretada pel govern central

dijous, 19 març, 2020 - 07:00

L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, ha emès aquest diumenge un ban (el podeu consultar aquí) en el qual regula les indicacions a seguir a la ciutat durant l’estat d’alarma vigent a tot l’Estat des d’aquesta passada nit i durant 15 dies naturals. Així mateix, l’alcalde ha emès també un missatge institucional a la ciutadania (el podeu consultar al final del text) en la qual trasllada en nom de tota la ciutat l’agraïment al personal sanitari, d’emergències i dels serveis municipals que estan treballant en aquests moments i fa una crida a exercir la solidaritat i el suport mutu.

Quan es pot sortir al carrer?

El ban estableix que la mobilitat i l'activitat al carrer s'haurà de limitar estrictament als desplaçaments per adquirir aliments, productes de primera necessitat i medicaments, assistir a centres sanitaris, acudir al lloc de feina, assistir persones grans, menors, dependents, persones amb discapacitat o especialment vulnerables, acudir a entitats financeres i d'assegurances o per causa de força major o per situació de necessitat, entre les quals mantenir la salubritat dels habitatges traient les escombraries i als animals de companyia per les seves necessitats.

El ban també determina que totes les activitats hauran de fer-se individualment, excepte que s'acompanyi a menors, persones amb discapacitat o amb causa justificada.

Quins productes es poden sortir a comprar?

L’alcalde ha decretat també que, seguint allò establert pel decret emès pel govern estatal, únicament es podran comprar productes alimentaris i begudes, productes de primera necessitat, medicaments, productes d'òptica i ortopèdia, productes higiènics, premsa i articles de papereria, adquirir combustibles per a l'automoció, comprar en estancs, en establiments d'equips tecnològics i de telecomunicacions, comprar aliments per a animals de companyia, comerç per internet, telefònic o correspondència, i utilitzar els serveis de perruqueries, bugaderies i entitats financeres.

Evitem aglomeracions i accidents

En tot cas, caldrà evitar aglomeracions i trobades, tant a l’espai públic com als domicilis i locals particulars, i s'haurà de mantenir entre persones la distància de seguretat de al menys un metre.

No es podran realitzar activitats d'oci, revetlles, festes populars, ni tan sols activitats esportives (ciclisme, córrer, etc.) amb la finalitat d'evitar accidents que puguin contribuir a col·lapsar els serveis sanitaris.

Les gestions, telefòniques

L’alcalde també demana a la ciutadania que qualsevol gestió que vulgui fer amb l'Ajuntament, la facin telemàticament o per telèfon, al núm. 93 379 00 50. Així mateix, estableix que tots els terminis que hagin de complir amb l'Ajuntament, inscripcions en activitats, al·legacions en diferents procediments, pagament d'impostos, oposicions, tràmits de contractació, etc. estan suspesos i es reprendran quan deixi d'estar vigent l'estat d'alarma.

Les obres, suspeses

El ban suspèn les obres públiques i els treballs de manteniment a la ciutat del Prat de Llobregat durant el període de vigència de la declaració d'alarma, sens perjudici que continuïn aquells els que siguin necessaris per mantenir les condicions de seguretat de persones i béns.

 

Escolteu el ban de l'alcalde informant de les mesures preses a la ciutat amb motiu del decret de l'estat d'alarma davant del coronavirus

Ban de l'alcalde relatiu a les mesures preventives amb motiu de l'epidèmia de coronavirus (pdf - 127770 bytes)

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 1 desembre, 2022 - 13:30

La Fira Avícola del Prat unirà enguany la millor gastronomia de proximitat amb la defensa de la sostenibilitat social i ambiental

La Fira se celebra abans que en anys anteriors, del 2 al 4 de desembre

dijous, 1 desembre, 2022 - 13:15

La 20a Mostra d’Entitats acollirà les Jornades Som Diversitat

La gran novetat d'enguany serà la posada en marxa d'un servei d'assistència...