Esteu aquí

La vicepresidenta Yolanda Díaz i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, les primeres a acceptar la invitació de l’alcalde Mijoler per visitar la Ricarda

La vicepresidenta segona del govern espanyol i l’alcaldessa de Barcelona visitaran la Ricarda dijous vinent, acompanyades per l’alcalde del Prat

La Ricarda entrada

dimarts, 7 setembre, 2021 - 12:30

La vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han estat les primeres a acceptar la invitació de l’alcalde del Prat per visitar l’espai protegit de la Ricarda. Lluís Mijoler va convidar diferents responsables institucionals tant de Catalunya com del conjunt de l’Estat a conèixer aquest espai natural, entre ells els presidents espanyol i català, Pedro Sánchez i Pere Aragonès, respectivament.

Amb aquesta invitació, es vol donar a conèixer als responsables polítics la riquesa de la biodiversitat d’aquest espai  natural, la preservació del qual  actualment es veu amenaçada pel projecte d’ampliació de l’aeroport que contempla la proposta del DORA (Document d’Ordenació i Regulació Aeroportuària ) 2022-2026 presentada recentment per Aena.

La Ricarda és un espai protegit inclòs a la Xarxa Natura 2000 europea. És una Zona d’Especial Protecció, que conté la principal reserva de biodiversitat de la zona i aiguamolls que Nacions Unides considera fonamental preservar. Més del 75% de l’espai natural inclou hàbitats d’interès comunitari prioritari: a més d’una llacuna, s’hi poden trobar pinedes litorals, zones de maresme, i altres ecosistemes.  És l’espai natural amb un major grau de naturalitat del delta del Llobregat, la zona humida menys modificada i amb hàbitats més madurs i consolidats. És una zona irreproduïble, un dels últims espais verges de tot el delta del Llobregat.

La vicepresidenta del govern espanyol i l’alcaldessa de Barcelona acudiran a la Ricarda el proper dijous, 9 de setembre, acompanyades pel batlle pratenc, Lluís Mijoler.

 

Altres responsables institucionals convidats a la Ricarda

L’alcalde del Prat també va fer extensiva la invitació a visitar Ricarda a d’altres autoritats catalanes i espanyoles. També va convidar Nadia Calviño, vicepresidenta primera i ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital; Teresa Ribera, vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic; Raquel Sánchez, ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana; Ione Belarra, ministra de Drets Socials i Agenda 2030; i Teresa Cunillera, delegada del govern de l’Estat a Catalunya.

Del govern català, també va estendre la invitació a Laura Vilagrà, consellera de la Presidència; Jordi Puigneró, vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori; Teresa Jordà, consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural; i Antoni Morral, delegat territorial de la Generalitat a Barcelona.

Així mateix, s’ha instat a conèixer la Ricarda tots els presidents dels grups polítics representats al Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats i als membres de les meses de les dues cambres.

Compartir

Noticies relacionades

dissabte, 1 octubre, 2022 - 11:00

La Policia local del Prat denuncia els autors d’un vídeo viral que mostra com cometen diverses infraccions greus com la de conducció temerària

Després que el vídeo es compartís a les xarxes socials a principis de...
Presentacio Missio Cohesió Territorial Compromís Metropolità Prat

divendres, 30 setembre, 2022 - 10:15

El Compromís Metropolità 2030 s’ha compromès a reduir a menys del 25% la població de rendes baixes als barris més vulnerables, en l’acte celebrat al Prat

En matèria de cohesió territorial, el pla estratègic s’ha fixat l’objectiu de...
Periódico Energia

divendres, 30 setembre, 2022 - 09:30

La política energètica de l’Ajuntament del Prat, reconeguda amb un premi a la millor iniciativa pública en aquest àmbit

El El Periódico de la Energía, diari de referència d'aquest sector, reconeix...