Esteu aquí

La universitat s'interessa per la gastronomia vinculada al territori del Prat

L'Ajuntament del Prat i el Campus de l'Alimentació de Torribera (UB) col·laboraran en el nou ensenyament de Ciències Culinàries i Gastronòmiques i en la participació d'estudiants a Cal Tudela

dilluns, 8 febrer, 2016 - 12:45

El director del Campus de l'Alimentació de Torribera, de la Universitat de Barcelona, Màrius Rubiralta, ha visitat els terrenys del Parc Agrari del Baix Llobregat al nostre municipi, així com diferents espais naturals, convidat per l'Ajuntament del Prat. La visita ha estat guiada pel tinent d'alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat, Sergi Alegre.

Els conreus de carxofa Prat i la granja de pollastres Pota Blava han estat dos dels aspectes més destacats de la visita, que ha tingut lloc la primera setmana de febrer. Especial interès ha suscitat la promoció d'aquests dos productes de qualitat a través de programes que impulsa o en els quals col·labora l'Ajuntament, com les Jornades Gastronòmiques que es fan al març o la xarxa de restaurants El Prat Degusta'l, que ofereixen diferents plats amb pollastre i carxofa.

L’Ajuntament del Prat i el Campus de l’Alimentació de Torribera, situat a Santa Coloma de Gramenet, tenen previst col·laborar en el nou ensenyament interuniversitari de Ciències Culinàries i Gastronòmiques. En aquest projecte també hi participen l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona (UPC), ubicada Castelldefels, l’Escola Superior de Turisme i Hoteleria (CETT-UB), i la Fundació Alícia (Mont Sant Benet), situada a la comarca del Bages.

L'Ajuntament del Prat i el Campus de l'Alimentació de Torribera també estudiaran la possible col·laboració dels estudiants del campus en projectes de pràctiques externes amb la finalitat d’ajudar en projectes d’economia social, des d’una visió d’alimentació saludable i de qualitat com el que promou l'empresa d'economia social Cuina Justa a la finca pratenca de Cal Tudela. A Cal Tudela, Cuina Justa habilita i capacita persones amb fragilitats mentals, personals i socials amb l'objectiu de la seva inserció al mercat de treball.
 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 29 novembre, 2019 - 12:00

Les millors iniciatives emprenedores de la ciutat del darrer any reben els premis El Prat Emprèn

Premiats projectes de realitat virtual contra l’assetjament escolar i de...

dimecres, 27 novembre, 2019 - 11:30

El Centre de Promoció econòmica acull la 2aTaula d'Ocupació i Economia Social

S'hi comparteixen metodologies innovadores i experiències de bones pràctiques...

dimarts, 19 novembre, 2019 - 12:30

L’Institut Les Salines participa en la nova edició del MetròpolisFPLab

Projecte de col·laboració entre l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la...