Esteu aquí

La Unitat de Fractures de Bellvitge, una referència mundial

Aquest equip, que dona servei a la població del Prat, ha rebut un reconeixement internacional per la seva excel·lència

Equip de la Unitat de Fractures de l’Hospital Universitari de Bellvitge.

divendres, 3 març, 2017 - 13:00

La Unitat de Fractures de l’Hospital Universitari de Bellvitge, que dona servei a la població del Prat, ha rebut el certificat que acredita la seva excel·lència dins del programa “Capture the fracture” de la Fundació Internacional d'Osteoporosi (IOF).

La Unitat de Fractures de Bellvitge és un equip de caràcter multidisciplinari coordinat des del Servei de Reumatologia i que implica especialistes dels serveis de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, Rehabilitació i Anestesiologia-Clínica del dolor. 

Objectiu: la prevenció 

El seu objectiu és l’optimització de la prevenció secundària de la fractura per fragilitat per mitjà de la identificació, l’avaluació, el tractament i el seguiment de tots els pacients que han presentat una fractura per fragilitat a l’àrea de referència directa de l’hospital, incloent tant els que ingressen per la fractura com els que van a Urgències i són donats d’alta amb un guix o els que tenen mal d’esquena perquè han patit una fractura vertebral.

Les fractures per fragilitat representen un problema de salut perquè:

1.    Són freqüents: 1 de cada 3 dones i 1 de cada 5 homes majors de 50 anys en patiran una. Al món, es produeix una fractura per fragilitat cada 3 segons.
2.    Afecten la qualitat de vida (provoquen una pèrdua de la capacitat funcional i de la independència personal) i incrementen la mortalitat.
3.    Són costoses: determinen despeses sanitàries i socials considerables.
4.    El fet de presentar una fractura per fragilitat dobla el risc de presentar-ne una altra, sovint en els següents 6-8 mesos.

La meitat dels pacients que tenen una fractura de maluc, la més greu de les fractures per fragilitat, ha presentat abans una altra fractura per fragilitat. Tanmateix, a tot el món, només el 20% dels pacients que han presentat una fractura per fragilitat són estudiats per veure si necessiten un tractament per prevenir una nova fractura o el reben. 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 16 gener, 2020 - 13:15

Activitat per a joves amb motiu del Dia de la Mediació

Al Prat se celebrarà amb un teatre-fòrum per a joves sobre gestió de conflictes

dimecres, 15 gener, 2020 - 12:45

Activitats per celebrar l’any nou xinès al Prat

Tallers de decoració amb paper retallat, cal·ligrafia xinesa, música i contes...

dimecres, 15 gener, 2020 - 12:00

La campanya pel bon tracte a la gent gran arriba als centres cívics del Prat

Exposicions de dibuixos escolars i activitats al voltant de la campanya...