Esteu aquí

La Unitat de Fractures de Bellvitge, una referència mundial

Aquest equip, que dona servei a la població del Prat, ha rebut un reconeixement internacional per la seva excel·lència

Equip de la Unitat de Fractures de l’Hospital Universitari de Bellvitge.

divendres, 3 març, 2017 - 13:00

La Unitat de Fractures de l’Hospital Universitari de Bellvitge, que dona servei a la població del Prat, ha rebut el certificat que acredita la seva excel·lència dins del programa “Capture the fracture” de la Fundació Internacional d'Osteoporosi (IOF).

La Unitat de Fractures de Bellvitge és un equip de caràcter multidisciplinari coordinat des del Servei de Reumatologia i que implica especialistes dels serveis de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, Rehabilitació i Anestesiologia-Clínica del dolor. 

Objectiu: la prevenció 

El seu objectiu és l’optimització de la prevenció secundària de la fractura per fragilitat per mitjà de la identificació, l’avaluació, el tractament i el seguiment de tots els pacients que han presentat una fractura per fragilitat a l’àrea de referència directa de l’hospital, incloent tant els que ingressen per la fractura com els que van a Urgències i són donats d’alta amb un guix o els que tenen mal d’esquena perquè han patit una fractura vertebral.

Les fractures per fragilitat representen un problema de salut perquè:

1.    Són freqüents: 1 de cada 3 dones i 1 de cada 5 homes majors de 50 anys en patiran una. Al món, es produeix una fractura per fragilitat cada 3 segons.
2.    Afecten la qualitat de vida (provoquen una pèrdua de la capacitat funcional i de la independència personal) i incrementen la mortalitat.
3.    Són costoses: determinen despeses sanitàries i socials considerables.
4.    El fet de presentar una fractura per fragilitat dobla el risc de presentar-ne una altra, sovint en els següents 6-8 mesos.

La meitat dels pacients que tenen una fractura de maluc, la més greu de les fractures per fragilitat, ha presentat abans una altra fractura per fragilitat. Tanmateix, a tot el món, només el 20% dels pacients que han presentat una fractura per fragilitat són estudiats per veure si necessiten un tractament per prevenir una nova fractura o el reben. 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 22 agost, 2019 - 10:30

Nous ajuts de l'Ajuntament per cursar estudis superiors

Per a joves del Prat que el curs vinent facin cicles formatius de grau...

dimarts, 30 juliol, 2019 - 12:30

Infants sahrahuís passen les vacances d'estiu amb famílies del Prat

Tres nenes del campament de persones refugiades de Tindouf, al desert algerià...

dimarts, 30 juliol, 2019 - 09:45

L'Ajuntament destina 239.000 € a ajuts per a activitats extraescolars

El curs vinent se'n beneficiaran més de 1.400 alumnes de famílies amb...