Esteu aquí

La sorra de la platja es garbella i llaura per preparar-la per a l'estiu

Es neteja i s'aireja al sol, que hi fa un efecte desinfectant

dimarts, 2 abril, 2019 - 13:00

L'Àrea Metropolitana de Barcelona va començar dilluns 25 de març els treballs de condicionament de les platges metropolitanes per a la temporada de bany. Aquesta setmana és el torn de la platja del Prat. 

Aquesta tasca es fa amb tractors que arrosseguen unes grans arades que remouen i regiren la sorra fins a 50 cm de profunditat, per facilitar que s'airegi i que els raigs del sol hi penetrin per potenciar-ne al màxim l'acció desinfectant. També es retiren les restes soterrades aportades pels temporals de l'hivern, de manera que s'assoleix així un grau òptim de salubritat de les platges de cara a l'inici de la temporada.

Retirada de residus

Abans de la llaurada es fa un garbellament previ per retirar els residus que hi pugui haver en els 10 cm superficials per tal de no barrejar-los amb la sorra. Un dies després d'aquesta operació, els tractors garbellen per regularitzar la sorra i deixar-la a punt per a la temporada de bany. Les feines de garbellament a les platges metropolitanes es fan durant tot l'any però és a partir d'aquest moment que s'intensifiquen, i passen a ser diàries durant la temporada alta (de l'1 de juny al 30 de setembre).

A posteriori, també es passaran per totes les platges les màquines electroimant amb l'objectiu de separar els elements metàl·lics de la sorra. Es preveu retirar centenars d'elements perillosos, com claus, hams i restes de ferro rovellat.

Més temporals marítims d'hivern

Des de fa uns anys, i a causa de les variacions climàtiques, els temporals marítims d'hivern han augmentat, tant en freqüència com en intensitat.Per aquest motiu, actualment és necessari, en molts casos, no només netejar la sorra, sinó també anivellar-la i redistribuir-la, així com substituir el mobiliari que queda malmès, com ara les passeres.

L'AMB s'encarrega del manteniment de les 41 platges metropolitanes, que registren 10 milions d'usuaris l'any i ocupen una superfície de sorra d'1,7 milions de metres quadrats, ja que s'ha registrat una disminució de més del 10% de superfície a causa de l'erosió. 

Compartir

Noticies relacionades

30è concurs fotogràfic Delta del Llobregat

dimecres, 13 octubre, 2021 - 11:45

Últimes setmanes per participar al 30è Concurs Delta del Llobregat

Es poden enviar fotografies fins al 31 d’octubre
Tall camí Marina

divendres, 24 setembre, 2021 - 08:15

Tall al camí de la Marina

Es tracta d’un dels accessos més habituals per arribar als Espais Naturals...
Avió Monocoque, al Centre Cultural Aeronàutic

dimecres, 22 setembre, 2021 - 13:30

Reobre al públic l’exposició ‘100 anys d’aviació’ al Centre Cultural Aeronàutic del Prat

Es pot visitar cada dissabte i diumenge a partir d’aquest mes de setembre