Esteu aquí

La revista Spartina, a internet

Des de fa pocs dies, la revista Spartina, el butlletí naturalista del delta del Llobregat que publica el departament de Medi Ambient de l'Ajuntament del Prat des de 1994, és accessible des del web de l'Ajuntament.

divendres, 1 març, 2002 - 01:00

Spartina està dedicada a recollir articles científics sobre els sistemes naturals del delta, per tal de divulgar els seus extraordinaris valors. En el decurs dels anys, la línia editorial d'Spartina s'ha obert per acollir també articles sobre altres aiguamolls mediterranis i experiències de gestió dels ecosistemes deltaics (platges, aiguamolls i riberes fluvials) que poden tenir un interès general.
La revista, modesta en les seves ambicions i local per voluntat explícita, s'ha consolidat a poc a poc, com ho prova el volum d'articles rebuts (més de 50 han estat publicats), els intercanvis amb desenes d'altres publicacions científiques i la creació d'un consell editorial estable, format per professors i investigadors de les universitats catalanes que hi col·laboren de forma altruista. Amb el temps, aquesta publicació, insòlita pel fet de ser editada per una administració local, s'ha convertit en un referent sobre el medi natural del delta i ha aconseguit fomentar la realització de bastants treballs. Ara, amb el desenvolupament del servei de documentació del Centre d'Informació Ambiental de les Cases d'en Puig, previst per a enguany i que tindrà en la biodiversitat del delta un dels seus centres d'interès, Spartina reforça el seu paper i revitalitza els seus objectius.

A través del web de l'Ajuntament (www.aj-elprat.es) i en format PDF, trobareu el número 4 d'Spartina, amb articles que es poden descarregar i imprimir individualment. Properament apareixeran els números anteriors. La publicació a Internet abarateix els costos de producció, simplifica l'edició i pot incrementar la difusió. També serà més fàcil complir la periodicitat biennal. Tot i així, Spartina continuarà tenint una versió en paper de pagament. Per obtenir-la cal fer la comanda al departament de Medi Ambient de l'Ajuntament (telèfon 933790050 extensió 219) o al correu electrònic esteban@aj-elprat.es

Pau Esteban 

Compartir

Noticies relacionades

Arbres tempestes

dijous, 23 setembre, 2021 - 14:15

L’Ajuntament realitza més de vint intervencions als arbres malmesos per la darrera tempesta.

El departament de Manteniment i Serveis Urbans de la ciutat ha dut a terme...
Parc Barceloneta

dijous, 23 setembre, 2021 - 13:45

Comencen les obres d’urbanització del Parc Central del barri de la Barceloneta

Les feines consistiran en la creació d’un espai verd de més de 20.000 metres...