Esteu aquí

La revista Spartina, a internet

TEMES: Urbà

Des de fa pocs dies, la revista Spartina, el butlletí naturalista del delta del Llobregat que publica el departament de Medi Ambient de l'Ajuntament del Prat des de 1994, és accessible des del web de l'Ajuntament.

divendres, 1 març, 2002 - 01:00

Spartina està dedicada a recollir articles científics sobre els sistemes naturals del delta, per tal de divulgar els seus extraordinaris valors. En el decurs dels anys, la línia editorial d'Spartina s'ha obert per acollir també articles sobre altres aiguamolls mediterranis i experiències de gestió dels ecosistemes deltaics (platges, aiguamolls i riberes fluvials) que poden tenir un interès general.
La revista, modesta en les seves ambicions i local per voluntat explícita, s'ha consolidat a poc a poc, com ho prova el volum d'articles rebuts (més de 50 han estat publicats), els intercanvis amb desenes d'altres publicacions científiques i la creació d'un consell editorial estable, format per professors i investigadors de les universitats catalanes que hi col·laboren de forma altruista. Amb el temps, aquesta publicació, insòlita pel fet de ser editada per una administració local, s'ha convertit en un referent sobre el medi natural del delta i ha aconseguit fomentar la realització de bastants treballs. Ara, amb el desenvolupament del servei de documentació del Centre d'Informació Ambiental de les Cases d'en Puig, previst per a enguany i que tindrà en la biodiversitat del delta un dels seus centres d'interès, Spartina reforça el seu paper i revitalitza els seus objectius.

A través del web de l'Ajuntament (www.aj-elprat.es) i en format PDF, trobareu el número 4 d'Spartina, amb articles que es poden descarregar i imprimir individualment. Properament apareixeran els números anteriors. La publicació a Internet abarateix els costos de producció, simplifica l'edició i pot incrementar la difusió. També serà més fàcil complir la periodicitat biennal. Tot i així, Spartina continuarà tenint una versió en paper de pagament. Per obtenir-la cal fer la comanda al departament de Medi Ambient de l'Ajuntament (telèfon 933790050 extensió 219) o al correu electrònic esteban@aj-elprat.es

Pau Esteban 

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 21 gener, 2020 - 09:30

Nous ajuts per a la rehabilitació d'edificis residencials amb criteris energètics

Se subvencionarà la redacció de projectes i treballs tècnics per rehabilitar...

dimecres, 15 gener, 2020 - 14:15

Dijous i divendres, treballs de manteniment del paviment al c. Lleida

Talls de trànsit, prohibicions d'estacionament i desviament d'autobusos

dimecres, 15 gener, 2020 - 13:15

Acaben les obres de remodelació dels carrers Girona i Tortosa

Les obres havien restat un temps inacabades a causa de la no execució dels...