Esteu aquí

La revista Spartina, a internet

Des de fa pocs dies, la revista Spartina, el butlletí naturalista del delta del Llobregat que publica el departament de Medi Ambient de l'Ajuntament del Prat des de 1994, és accessible des del web de l'Ajuntament.

divendres, 1 març, 2002 - 01:00

Spartina està dedicada a recollir articles científics sobre els sistemes naturals del delta, per tal de divulgar els seus extraordinaris valors. En el decurs dels anys, la línia editorial d'Spartina s'ha obert per acollir també articles sobre altres aiguamolls mediterranis i experiències de gestió dels ecosistemes deltaics (platges, aiguamolls i riberes fluvials) que poden tenir un interès general.
La revista, modesta en les seves ambicions i local per voluntat explícita, s'ha consolidat a poc a poc, com ho prova el volum d'articles rebuts (més de 50 han estat publicats), els intercanvis amb desenes d'altres publicacions científiques i la creació d'un consell editorial estable, format per professors i investigadors de les universitats catalanes que hi col·laboren de forma altruista. Amb el temps, aquesta publicació, insòlita pel fet de ser editada per una administració local, s'ha convertit en un referent sobre el medi natural del delta i ha aconseguit fomentar la realització de bastants treballs. Ara, amb el desenvolupament del servei de documentació del Centre d'Informació Ambiental de les Cases d'en Puig, previst per a enguany i que tindrà en la biodiversitat del delta un dels seus centres d'interès, Spartina reforça el seu paper i revitalitza els seus objectius.

A través del web de l'Ajuntament (www.aj-elprat.es) i en format PDF, trobareu el número 4 d'Spartina, amb articles que es poden descarregar i imprimir individualment. Properament apareixeran els números anteriors. La publicació a Internet abarateix els costos de producció, simplifica l'edició i pot incrementar la difusió. També serà més fàcil complir la periodicitat biennal. Tot i així, Spartina continuarà tenint una versió en paper de pagament. Per obtenir-la cal fer la comanda al departament de Medi Ambient de l'Ajuntament (telèfon 933790050 extensió 219) o al correu electrònic esteban@aj-elprat.es

Pau Esteban 

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 1 juliol, 2020 - 08:45

Comença la compensació dels títols de transport integrats no utilitzats durant l’estat d’alarma

Les persones que no han fet servir el seu títol des del 14 de març podran...
Fartets

dilluns, 29 juny, 2020 - 15:00

Fartets criats al Zoo s’alliberen en una bassa del delta del Llobregat

L’objectiu del pla de reintroducció és crear nuclis poblacionals de Fartets...
Aparcament bicicletes platja

dilluns, 29 juny, 2020 - 14:30

180 persones fan servir els nous aparcaments gratuïts i vigilats per a bicicletes de la platja del Prat en els seus primers 4 dies de funcionament

L’Ajuntament del Prat va posar en marxa aquests aparcaments dijous passat,...