Esteu aquí

La residència municipal Penedès fa el test del coronavirus a les persones grans del centre, amb cap positiu

L’Ajuntament també està donant suport a les altres tres residències de la ciutat i subministrant-los material sanitari i de protecció

Test coronavirus a la residència municipal Penedès

dimarts, 21 abril, 2020 - 15:00

La residència municipal Penedès ha realitzat el test del coronavirus a la majoria de les 29 persones grans que viuen al centre per comprovar si alguna d’elles presentava símptomes de la malaltia. Cap d’elles ha donat positiu.

Cal recordar que, en aquest centre, s’han portat a terme diverses mesures preventives des de l’inici del període de confinament. Així per exemple, el passat dimarts 14 d’abril es van realitzar tasques de desinfecció d’aquesta residència municipal, tant de les habitacions com de les zones comunes del centre. Les persones grans que hi resideixen també romanen confinades des de l’inici de l’emergència, ateses pel personal de l’equipament.

La mateixa gent gran del centre també va fer una crida als infants de la ciutat perquè els enviessin dibuixos, escrits, cartes o vídeos per sentir-se acompanyades durant aquest període en què no poden rebre visites, que ha tingut una gran acollida i resposta entre els nens i nenes del Prat.

Reforç del suport a la residència Onze de Setembre de la Generalitat

D’altra banda, l’Ajuntament del Prat també està destinant molts esforços a donar suport a la residència Onze de Setembre, depenent de la Generalitat, donada la situació de dificultat que pateix el centre des de l’inici de la crisi del coronavirus. El centre va ser desinfectat per la Unitat Militar d’Emergències (UME) el passat 9 d’abril, tal com havia demanat la direcció del centre i havia traslladat l’Ajuntament. A més, cada dia, personal municipal contacta telefònicament amb la residència per valorar les seves necessitats i col·laborar en el subministrament del material sanitari i de protecció que necessiten.

Més de 5.200 mascaretes repartides a les quatre residències del Prat aquest dimarts

Així mateix, des del consistori també s’ha fet extensiu aquest suport i donacions de material a les altres dues residències de la ciutat, que són privades (La Torreta I la Nova Torreta). En total, el Prat compta amb 252 places residencials als quatre centres.

Aquest mateix dimarts els serveis de Protecció Civil municipals també han distribuït prop de 5.200 mascaretes a les quatre residències de la ciutat, seguint les indicacions del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de la Generalitat, com a administració responsable de determinar com s’efectua aquest repartiment de material sanitari. En aquest cas, el CECAT va decidir repartir les mascaretes que havien sobrat a principis de la setmana passada -a més de les que va repartir la Creu Roja a l’estació de Rodalies del Prat a persones que anaven a treballar- entre les residències de gent gran.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 25 maig, 2022 - 14:00

La revista Viure+ del mes de maig, ja al carrer

Una publicació elaborada i destinada a les persones grans del municipi, amb...

divendres, 20 maig, 2022 - 08:15

Set futures professionals de la infermeria completaran la seva formació als Serveis Municipals de Salut Pública i Consum

El centre educatiu de procedència és la Unitat docent multiprofessional d...

dimecres, 18 maig, 2022 - 15:00

Trobada per valorar la primera temporada de Girem el món

L’any passat es va estrenar a El Prat Ràdio un nou programa anomenat “Girem el món”.  Un projecte intergeneracional i d’aprenentatge on les entitat...