Esteu aquí

La recuperació ambiental del Llobregat, a la biennal de Venècia

És un dels projectes arquitectònics que es mostraran com a exemple de millora de la relació de l'usuari amb l'entorn urbà, social i natural

dimarts, 10 maig, 2016 - 12:00

La recuperació ambiental del riu Llobregat en el seu àmbit metropolità, aigües amunt del pont de l'autovia, és un dels projectes seleccionats per l'Institut Ramon Llull per formar part de l'"Aftermath_ Catalonia in Venice. Architecture beyond architects", esdeveniment col·lateral de la XV Mostra Internacional d’Arquitectura de Venècia.

Diverses instal·lacions audiovisuals mostraran intervencions arquitectòniques públiques, seleccionades com a exemples d’una arquitectura que millora la relació de l’usuari amb l’entorn urbà, social i natural. 

Entre els projectes seleccionats hi figura l'encarregat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona als arquitectes Enric Batlle i Joan Roig per a la recuperació mediambiental del riu Llobregat al seu pas pel Baix Llobregat. Entre altres municipis, aquest projecte, iniciat l'any 2008 i que està en continu desenvolupament, afecta directament al Prat, en concret al tram del riu situat entre el pont de l'autovia i el terme de Sant Boi.

El projecte ha dut a terme diverses actuacions com l’alentiment del curs de l'aigua, l'eliminació de residus i vegetació invasiva, la replantació de vegetació autòctona... L'objectiu és convertir el riu i el seu entorn immediat en un gran jardí metropolità, que propicií un ús públic i social molt ampli i que comuniqui sis municipis, donant accés al mar.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 18 abril, 2019 - 09:15

Verge de Montserrat es començarà a asfaltar passat Setmana Santa

Durant els treballs quedarà inhabilitat el pas de vianants del carrer d'Enric...

dimecres, 17 abril, 2019 - 09:15

Propera comercialització dels pàrquings de Verge de Montserrat

Les sol·licituds es podran presentar del 29 d'abril al 31 de maig a les...

dimarts, 16 abril, 2019 - 08:15

Acaba la remodelació dels jardins de Joan Salvat Papasseit

El nou disseny d'aquesta zona verda s'ha fet mitjançant un procés...