Esteu aquí

La recuperació ambiental del Llobregat, a la biennal de Venècia

És un dels projectes arquitectònics que es mostraran com a exemple de millora de la relació de l'usuari amb l'entorn urbà, social i natural

dimarts, 10 maig, 2016 - 12:00

La recuperació ambiental del riu Llobregat en el seu àmbit metropolità, aigües amunt del pont de l'autovia, és un dels projectes seleccionats per l'Institut Ramon Llull per formar part de l'"Aftermath_ Catalonia in Venice. Architecture beyond architects", esdeveniment col·lateral de la XV Mostra Internacional d’Arquitectura de Venècia.

Diverses instal·lacions audiovisuals mostraran intervencions arquitectòniques públiques, seleccionades com a exemples d’una arquitectura que millora la relació de l’usuari amb l’entorn urbà, social i natural. 

Entre els projectes seleccionats hi figura l'encarregat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona als arquitectes Enric Batlle i Joan Roig per a la recuperació mediambiental del riu Llobregat al seu pas pel Baix Llobregat. Entre altres municipis, aquest projecte, iniciat l'any 2008 i que està en continu desenvolupament, afecta directament al Prat, en concret al tram del riu situat entre el pont de l'autovia i el terme de Sant Boi.

El projecte ha dut a terme diverses actuacions com l’alentiment del curs de l'aigua, l'eliminació de residus i vegetació invasiva, la replantació de vegetació autòctona... L'objectiu és convertir el riu i el seu entorn immediat en un gran jardí metropolità, que propicií un ús públic i social molt ampli i que comuniqui sis municipis, donant accés al mar.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 22 octubre, 2020 - 10:30

El servei de Rodalies patirà restriccions per obres de millora de la xarxa ferroviària

Des de la nit del dijous 22 fins al dilluns 26, amb afectacions al Prat

divendres, 16 octubre, 2020 - 09:45

El Prat i ciutats de tot l'estat surten en defensa de l'agricultura de proximitat

Amb motiu del Dia Mundial de l'Alimentació, el 16 d'octubre, la Xarxa de...

dijous, 15 octubre, 2020 - 13:00

Presentació pública de la Declaració d'Emergència Climàtica del Prat

La declaració contempla un ampli ventall de mesures que inclouen mobilitat,...