Esteu aquí

La Policia Local reforça el servei d'atenció a dones víctimes de violència de gènere

S'incorpora a l'oficina una nova agent femenina, de manera que ara en són dues

Les dues agents de la Policia Local encarregades de l'Oficina d'Atenció a la Víctima de violència de gènere.

dijous, 25 gener, 2018 - 10:30

La Policia Local del Prat ha incorporat una segona professional a l'Oficina d'Atenció a la Víctima de violència de gènere, de manera que ara són dues les agents femenines encarregades d'aquest servei. Així s'ha millorat la implementació dels qüestionaris de valoració de la víctima i les mesures policials de protecció i seguiment que s'ofereixen a les dones que sol·liciten el servei.

Aquesta oficina realitza funcions com assessorament a la persona, detecció de possibles casos de violència de gènere arran d'actuacions de la Policia Local, recollida de denúncies i instrucció d'atestats policials, seguiment de la víctima i coordinació amb diferents serveis i organismes relacionats amb la violència de gènere

Evolució del servei

Fins a l’any 2002, la funció de la Policia Local en l’assistència a les víctimes de violència de gènere es limitava a l’assessorament a la persona i la derivació als serveis de policia que, fins a aquell moment, tenien la competència exclusiva en la recollida de denúncies.

Amb la posada en marxa del protocol de circuit local per a l’atenció de les dones víctimes de violència domèstica, de l’any 2003, la Junta de Jutges va encomanar a la Policia Local la recollida de denúncies i la instrucció dels atestats per l’anomenada, en aquella època, violència domèstica.

En els moments inicials, el personal encarregat s’enquadrava dins de l’Oficina de Recollida de Denúncies de la Policia Local. Amb el temps, i degut a les necessitats d’especialització i de coordinació amb altres estaments. es va crear l’Oficina d’Atenció a la Víctima, amb la dotació d’una agent dedicada en exclusiva. Ara, el servei s'ha reforçat amb la incorporació d'una nova agent.

Compartir

Noticies relacionades

Activitats d'estiu al Prat

dilluns, 27 juny, 2022 - 10:45

Prop de 3.200 infants i joves participen en activitats d’estiu al Prat

En total, s’ofereixen 40 activitats d’estiu diferents, tant esportives com...
Taula Reconstruccio

dijous, 23 juny, 2022 - 10:45

L’Ajuntament i els agents socials del Prat han executat el 94% de l’estratègia local per fer front a l’impacte de la covid acordada fa dos anys

La Taula de reconstrucció del Prat, integrada pels principals agents socials,...

dimecres, 22 juny, 2022 - 12:30

El grup “L’art de cuidar” descobreix la història de les dones de la Barcelona rebel

El passat mes de febrer es va crear “L’art de cuidar”. Un grup de dones que va sorgir d’un espai ...