Esteu aquí

La platja, tancada la revetlla de Sant Joan per seguretat

A partir de les 8 del vespre no s'hi podrà accedir en cotxe, transport públic, bicicleta ni a peu, tal com es va fer l’any passat i amb l’objectiu de garantir les mesures de seguretat dictaminades pel PROCICAT

Sant Joan 2021

dimecres, 23 juny, 2021 - 09:00

Tot i el bon ritme de vacunacions, el PROCICAT ha decretat unes mesures de seguretat específiques per a la revetlla de Sant Joan basades en la prohibició de reunions i grans aglomeracions i en la obligatorietat de mantenir la distància de seguretat i la mascareta. 

Per aquest motiu, la platja del Prat tancarà a partir de les 20 h per evitar aglomeracions. No es podrà accedir, per tant, de cap de les maneres al nostre litoral, una mesura de seguretat que han pres també la majoria de platges de l’Àrea Metropolitana com ara Gavà, Castelldefels, Garraf o Vilanova, entre altres.

Per un Sant Joan segur a la ciutat

Dins de la ciutat, també hem de continuar mantenint les mesures de protecció davant la covid-19: distància de seguretat, mascareta i rentat freqüent de mans amb aigua i sabó, com a mesures bàsiques. A més a més, es recomana evitar l’ús del gel hidroalcohòlic si es fa ús de la pirotècnia i, en cas de manipular-la, les mascaretes més apropiades són les de cotó, ja que el paper i polipropilè de la resta no són adequats amb el magnesi que contenen els petards.

Llegiu atentament les instruccions dels petards, no compreu sense homologar i recordeu que és perillós guardar-los a les butxaques així com deixar la distància adequada quan els enceneu.

Per una bona convivència i civisme a la revetlla

Tot i l’ambient festiu, hem de ser respectuosos amb els veïnat, infants i nadons que necessiten descansar, així com els animals domèstics que pateixen especialment pels sorolls dels petards.  Hem de tenir cura del lloc on els llancem: que no sigui prop de finestres d’habitatges, ni portals. Si sentiu bordar gossos, és millor que cerqueu un altre punt llunyà per llençar-los.

Les persones que tenen animals a casa han de seguir una sèrie de consells per ajudar-los a no patir pels sorolls dels petards: no deixar-los als balcons i terrasses, deixar un lloc per amargar-se dins de casa (sota un llit o taula) i tancar les finestres així com baixar les persianes i posar música relaxant. Si el porteu pel carrer, sempre han d'anar lligats i al vostre costat. 

Per últim, recordeu que s’ha de tenir molta cura del mobiliari urbà o els parcs i jardins de la ciutat: n’hi ha un risc evident d’incendi si fem esclatar petards dins de papereres o contenidors, així com a prop d’arbres i plantes.

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 26 juliol, 2021 - 13:00

Campanya informativa de la Policia local sobre els consells de seguretat al domicili durant l’estiu

La coordinació dels cossos policials va contribuir a la reducció d’un 53%...
Fotografia de grup dels i les artistes que han participat en l'acció, amb l'alcalde Lluís Mijoler i altres regidores i regidors, davant d'un dels deu plafons.

dissabte, 24 juliol, 2021 - 13:00

Obres artístiques de gran format, a favor de preservar el delta i en contra d’ampliar l’aeroport, es poden veure al Camí de la Platja del Prat

L’Ajuntament del Prat i l’entitat artística Atòmica organitzen conjuntament...
Avinguda de la Verge de Montserrat

divendres, 23 juliol, 2021 - 13:30

Nou tractament fitosanitari a l’arbrat de la ciutat

Durant la setmana que ve, en horari nocturn, es realitzaran desinfeccions...