Esteu aquí

La platja del Prat i les del seu entorn redueixen l'aforament un 15 % com a mesura preventiva contra la COVID

L'objectiu és reforçar la seguretat sanitària i evitar l'efecte crida d'unes platges respecte de la resta

Una de les agents informatives de la platja indica a una banyista les mesures de prevenció sanitària establertes.

dimarts, 21 juliol, 2020 - 14:30

Els municipis metropolitans afectats per les restriccions de la Generalitat front als rebrots de COVID-19 i que tenen platja (Badalona, Sant Adrià, Barcelona, el Prat i Viladecans) han acordat reduir un 15 % l'aforament de les platges. L'objectiu és reforçar la seguretat sanitària davant dels rebrots de COVID-19 detectats a diversos municipis metropolitans.

La mesura s'ha pres de manera conjunta entre aquests 5 municipis amb l'objectiu d'unificar criteris i, alhora, evitar l'efecte crida d'una platja respecte d'altres, que s'hagués produït si una d'elles tingués mesures menys restrictives que la resta.

Reducció de més de 600 persones

Fins ara, l’aforament òptim establert a les platges del Prat (Can Camins, la Roberta i el Remolar) era de 4.140 persones, nombre que garantia la distància de seguretat entre banyistes. A partir d’ara, amb la reducció de l’aforament un 15 %, el màxim de persones permeses a la platja serà de 3.519, és a dir, 621 menys.

Accés tallat quan s’arribi al màxim

Quan es consideri que s’està arribant al nou aforament màxim permès, es tallarà la carretera de la platja als vehicles de motor privats. Quan es constati que el nou aforament s’ha completat, es procedirà a tallar l’accés també a les persones que hi vagin per altres mitjans, com a peu o amb bicicleta.

Abans d'anar-hi, consultem la situació a Internet

Abans d'anar a la platja del Prat podem consultar la situació en què es troba a través del web municipal elprat.cat. A la portada hi apareix indicat el nivell d'ocupació de la sorra i si la carretera de la platja està oberta o no. També hi figura l'estat de la mar, la presència de meduses, el color de la bandera i la climatologia.

A més, a la platja l’Ajuntament ha instal·lat aquesta temporada cartelleria informativa sobre les mesures a prendre per garantir la seguretat sanitària. Així mateix, agents informen sobre aquestes mesures, i vetllen per garantir que es mantingui la distància de seguretat entre persones i no es produeixin aglomeracions.

Neteja extraordinària a la Roberta

D’altra banda la platja de la Roberta, entre els accessos 1 i 12, es va netejar la setmana passada de manera extraordinària amb una màquina garbelladora, fet que ha permès eliminar canyes i residus vegetals que el mar hi havia acumulat.

Aquesta platja està inclosa dins la Xarxa Natura 2000 i durant la temporada de nidificació de l'avifauna només es pot netejar manualment. Normalment, la temporada acaba l'1 d'agost, però aquest any s'ha avançat, per la qual cosa la neteja amb maquinària s'ha pogut avançar a mitjan juliol.

Compartir

Noticies relacionades

Avió Monocoque, al Centre Cultural Aeronàutic

dimecres, 22 setembre, 2021 - 13:30

Reobre al públic l’exposició ‘100 anys d’aviació’ al Centre Cultural Aeronàutic del Prat

Es pot visitar cada dissabte i diumenge a partir d’aquest mes de setembre
Jugatecambiental

dimecres, 22 setembre, 2021 - 13:15

Arriba una nova temporada de la Jugatecambiental

L’AMB ofereix activitats de descoberta als parcs de la ciutat
Guinguetes platja

divendres, 17 setembre, 2021 - 12:15

Les guinguetes de la platja modifiquen els seus horaris pels últims dies de temporada de bany

La qualitat de l’aigua continua sent excel·lent pel bany segons les darreres...