Esteu aquí

La plataforma del riu ja és transitable després que l'Ajuntament l'hagi netejat

Es prepara una convocatòria ciutadana per anar a netejar la platja el diumenge 16 de febrer

La plataforma del riu, acabada de netejar.

dimarts, 4 febrer, 2020 - 09:00

La ciutat es va recuperant a poc a poc dels desperfectes ocasionats pel temporal Glòria. Després que l'Ajuntament s'hagi dedicat intensament a retirar els centenars d'arbres caiguts i a netejar els accessos a la platja, i un cop ha baixat prou el nivell del Llobregat, aquest dilluns s'ha acabat de netejar la plataforma de formigó del parc del Riu. Avui dimarts s'acabaran els darres treballs de neteja i retirada de residus, però la plataforma, situada al costat del riu, ja és transitable per a qui hi vulgui passejar.

La platja

El passeig de la platja ja està net i obert des de la setmana passada. Pel que fa a l'àmbit de la platja, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), entitat competent, encara treballa per revertir els danys del temporal i recuperar la normalitat en les properes setmanes.

A les platges metropolitanes, la principal afectació ha estat la pèrdua de sorra i la inundació dels sistemes dunars, que ha afectat uns 500.000 metres quadrats de superfície. Un equip format per 45 persones està duent a terme la neteja de residus en coordinació amb els ajuntaments metropolitans, prioritzant la retirada d'elements perillosos com estructures metàl·liques, objectes insalubres o animals morts. També s'està retirant mobiliari o equipaments malmesos. L'AMB estima que s'han perdut uns 8.000 metres de passeres de fusta, un centenar de bancs i aparcabicicletes i 15 camps de vòlei. La majoria d’aquestes instal·lacions que han quedat afectades són fixes, i han sofert danys per la impossibilitat de retirar-les abans del temporal.

Crida a netejar la platja el 16 de febrer

El Consorci dels Espais Naturals del Delta ha fet una crida a persones voluntàries per anar el diumenge 16 de febrer a netejar les platges de Ca l'Arana i dels Carrabiners-Semàfor. Aquestes platges, protegides, són molt valuoses pels hàbitats que les conformen i la biodiversitat que alberguen, i el temporal Glòria hi ha deixat un rastre de residus. El Consorci fa una crida a la ciutadania a col·laborar en la seva neteja i posada a punt per a l'època de nidificació, que és a punt de començar. Podeu informar-vos sobre l'activitat i què cal fer per inscriure's-hi en aquest enllaç.

Compartir

Noticies relacionades

Platja del Prat 2022

divendres, 12 agost, 2022 - 13:30

L’aigua de la platja del Prat, excel·lent i a gairebé 30ºC

Continua el bon estat i salubritat del litoral pratenc. Es recomana extremar...
Imatge d'arxiu de la policia local del Prat de Llobregat.

divendres, 12 agost, 2022 - 13:15

El sospitós de provocar els darrers incendis, detingut de nou

Una nova acció de la Policia Local ha provocat que l’home s’entregués als...
Platja del Prat 2022

divendres, 29 juliol, 2022 - 14:30

La qualitat de l'aigua de la platja es manté excel·lent

Des del començament de la temporada les analítiques mostren el el bon estat i...