Esteu aquí

La participació a la Fira Avícola supera les expectatives en aquesta 46a edició

Almenys una de cada cinc persones que s’han apropat a aquest esdeveniment provenen de fora de la ciutat

dilluns, 16 desembre, 2019 - 14:45

La 46a edició de la Fira Avícola del Prat, celebrada aquest darrer cap de setmana a la Granja de la Ricarda, ha finalitzat amb una afluència de públic que supera la de l’edició anterior (que va atreure 80.000 persones) i que està per sobre de les expectatives. 

Desenes de milers de persones s’han apropat al reciente firal, de més de 19.000 m2, entre divendres 13 i diumenge 15 de desembre al vespre, on han pogut gaudir d’una d’àmplia oferta gastronòmica, comercial, cultural i lúdica.

El creixement de l’afluència de públic es deu en gran mesura a l’augment de persones que visiten la fira procedents d’altres municipis de l’àrea metropolitana i d’arreu de Catalunya. Almenys una de cada cinc persones que visiten la fira vénen ja de fora del Prat, fet que confirma la consolidació d'aquest esdeveniment en el calendari festiu català en unes dates molt properes a Nadal. Entre els principals canals d’informació pels quals les persones de fora del Prat coneixen la fira, destaquen la seva difusió en mitjans d’àmbit català o el boca orella a través d’amics i coneguts.

Productes de qualitat de km 0

El principal atractiu de la fira són els productes de proximitat i Km 0 de la ciutat, de reconeguda qualitat, principalment el pollastre Pota Blava, però també la Carxofa Prat i la resta de fruites i verdures del Parc Agrari del Baix Llobregat. Tant el pollastre Pota Blava com la Carxofa Prat compten amb el segell europeu d’Indicació Geogràfica Protegida, que avala la qualitat dels productes.

Pel que fa al pollastre Pota Blava, cal tenir en compte que el seu consum s’ha desestacionalitzat durant els darrers anys. És a dir, el pollastre Pota Blava s’ha convertit en un producte de qualitat que és comprat al llarg de tot l’any i no exclusivament en dates nadalenques, tot i que aquestes continuen concentrant una part important de les vendes.

Al sector de Turisme i territori de la Fira, als estands dedicats a la venda del producte de proximitat, la Cooperativa Agrícola del Prat ha venut més d’un miler de kg de carxofes i el productor del Consell Regulador de la IGP Pollastre del Prat, diversos centenars de peces senceres d'aviram (pollastres, gallines i capons). També s'han exhaurit els productes elaborats amb pollastre Pota Blava (canelons, croquetes, lassanya...).

Al pavelló gastronòmic, també s’ha notat l’augment de l’afluència de públic i la nova oferta de “platillos” també ha estat ben acollida pels assistents. Se n’han venut més de 4.500 unitats, a més de mig miler de menús de Fira, que també incorporaven el Pota Blava i la Carxofa Prat com a ingredients principals. A més, el mercat de pagès celebrat aquest diumenge a la fira ha exhaurit les seves existències.

Mireu fotografies de la passada Fira Avícola.

Compartir

Noticies relacionades

dissabte, 21 desembre, 2019 - 14:00

Les entitats de la ciutat, peça clau de la 46a edició de la Fira Avícola

La convivència, tema comú de les activitats proposades pel Serveis de...

dijous, 12 desembre, 2019 - 10:15

El programa "Via lliure" de RAC1, en directe des de la Fira Avícola

Dissabte d'11 a 14 h

dijous, 12 desembre, 2019 - 08:45

L'estand municipal de la Fira d'enguany, dedicat a IntersECCions

Els visitants podran construir conjuntament un mural col·lectiu seguint l...