Esteu aquí

La paret del darrera d’un aparcament en superfície s’esfondra parcialment

Vint-i-dues famílies han estat desallotjades per l’Ajuntament com a mesura preventiva.

divendres, 27 juliol, 2007 - 15:30

Els edificis adossats a aquest aparcament son els dels números 122 i 124 del carrer de Barcelona. Els desperfectes han estat causats pels moviments de terra que han provocat les obres de construcció d’un edifici de nova planta en un solar situat en el número 11-125 del carrer de Catalunya.

El bombers de la Generalitat de Catalunya i els Serveis Tècnics de l’Ajuntament del Prat  han estat actuant des de primera hora del matí. Desprès de desallotjar els veïns s’ha procedit a apuntalar la part de l’aparcament afectada i s’ha reomplert el forat produït pel correment de sorra i aigua.

Les següents mesures a perdre son l’enderroc d’un habitatge unifamiliar deshabitat, que ja estava previst enderrocar, i, per part de l'empresa constructora s’ha optat, amb el vist i plau dels bombers i dels tècnics municipals, per reomplir de ciment tota la base de l'obra, que havia de ser una segona planta per a aparcaments.

Les cates més superficials realitzades durant el matí, han donat negatiu, però amb tot i això, l’Ajuntament vol assegurar-se i ha encarregat unes cates més profundes per dictaminar si aquesta bossa d’aigua ha estat un fet puntual o pot haver-hi alguna més.

Això ha obligat a desallotjar l’edifici i les 22 famílies afectades estan sent distribuïdes per diversos hotels de la ciutat, per part dels Serveis Socials de l’Ajuntament. Dotze famílies han optat per l’hotel i la resta s’han allotjat en l’entorn familiar.

Es preveu que el dilluns, un cop dictaminat el resultat de les cates,  puguin tornar a les seves cases.

L’Ajuntament ha paralitzat les obres del edifici en construcció i ha obert un expedient d’investigació per determinar les causes de l’accident.


 

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 26 juliol, 2021 - 13:00

Campanya informativa de la Policia local sobre els consells de seguretat al domicili durant l’estiu

La coordinació dels cossos policials va contribuir a la reducció d’un 53%...
Fotografia de grup dels i les artistes que han participat en l'acció, amb l'alcalde Lluís Mijoler i altres regidores i regidors, davant d'un dels deu plafons.

dissabte, 24 juliol, 2021 - 13:00

Obres artístiques de gran format, a favor de preservar el delta i en contra d’ampliar l’aeroport, es poden veure al Camí de la Platja del Prat

L’Ajuntament del Prat i l’entitat artística Atòmica organitzen conjuntament...
Avinguda de la Verge de Montserrat

divendres, 23 juliol, 2021 - 13:30

Nou tractament fitosanitari a l’arbrat de la ciutat

Durant la setmana que ve, en horari nocturn, es realitzaran desinfeccions...