Esteu aquí

A la nit, el bosc belluga

Arrenca la Setmana Cultural a l'Escola Ramon Llull, amb la presència de la poetessa Joana Bel

vola_vola.jpg

dimecres, 12 juny, 2019 - 13:30

"El bosc, quan és de nit, sembla que dormi; però no, hi ha molts animalets que esperen que es faci fosc per fer la seva. Hi ha esquirols, aranyetes, formigues, mussols...; hi ha els arbres i la molsa, i la humitat...; i el silenci, que també sent, i la poesia, que tot ho veu, i tot ho toca...; i les olors i les petjades petites dels escarabats...".

Aquest fragment del poemari A la nit, el bosc belluga, de la poetessa Joana Bel, forma part d'un recull de poemes per a infants que tenen com a nucli temàtic el bosc. A través de la seva lectura, l'alumnat de l'Escola Ramon Llull ha explorat de forma transversal els poemes, i n'ha escrit de propis.

Dilluns 27, a l'escola, en el marc del Programa IntersECCions i amb la col·laboració de l'Escola d'Arts del Prat, va arrencar la Setmana Cultural, amb diferents activitats i mostres. Per començar, els nens i nenes de l'escola van recitar al pati els poemes i contes que havien escrit durant el curs inspirats en el poemari de la Joana Bel amb la presència de la mateixa autora. Seguidament, aquesta va llegir alguns dels poemes preferits dels nens i nenes.

A mig matí es va fer una ruta per l'escola, on es van descobrir totes les obres que s'han treballat: pintures i instal·lacions inspirades en l'obra de l'artista japonesa Chiharu Shiota, un arbre de ceràmica construït col·lectivament i poemes visuals inspirats en el bosc, entre d'altres.

Tot seguit, les Puntaires del Prat esperaven a l'alumnat per ensenyar-los aquesta tradició popular que, en veu de les mateixes Puntaires, s'està perdent. Curiosament, el taller de punt ha captat l'atenció dels nens i nenes, que ja han començat a teixir, entre altres, punts de llibre, a més de noves relacions.

Enguany, l'escola, en el marc del Projecte d'Arts Visuals del Programa IntersECCions, ha volgut donar visibilitat a l'art fet per dones, per tal que l'alumnat, ja de ben petit, descobreixi que el talent i la creació no tenen a veure amb el gènere. La setmana cultural de l'Escola clausurarà aquest divendres 31, i durant aquesta, es comptarà amb la presència d'altres artistes convidades.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 19 gener, 2022 - 12:30

Una delegació del Govern Basc visita el Prat per conèixer el seus projectes com a Ciutat Educadora

Els diferents representants, ponents sobre el futur sistema educatiu a...
oferta_formativa_cultura

dilluns, 17 gener, 2022 - 15:00

Una nova oferta formativa de tallers, cursos i xerrades als centres culturals per als mesos de febrer a maig

Les inscripcions començaran el dilluns 24 de gener, a partir de les 16.30 h

divendres, 14 gener, 2022 - 11:00

"In-Sanctus?" visibilitza, a través de la fotografia, les violències que pateixen les dones

L'exposició amb les imatges del projecte guanyador de la beca de fotografia i...