Esteu aquí

La Llei de la dependència beneficia més de mil famílies al Prat

En aquests moments els tràmits de sol·licitud es fa en uns 6 mesos.

dijous, 15 juliol, 2010 - 13:45

Al Prat 1.037 famílies es beneficien de la Llei de dependencia. Es tracta de persones amb una dependència gran o severa, és a dir, dels graus 3 i 2. Beneficiar-se d’aquest ajut permet l’accés a diferents serveis que es van determinar durant la valoració i resolució del seu expedient.

Es tracta d’atencions com ara una remuneració econòmica, assistència domiciliària, teleassistència o una plaça en una residència o centre de dia. Els receptors o receptores de l’ajut poden beneficiar-se d’un o més d’aquests serveis en funció de la seva situació personal.

Actualment, quatre assistents de la regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament es dediquen exclusivament a la gestió de la llei de dependència. Aquest personal gestiona els serveis que ha de rebre la persona que es beneficia de la llei, una vegada la Generalitat ha valorat i aprovat el seu expedient.

680 sol·licituds pendents

Hores d’ara, aquest tràmit es fa en poc més de 6 mesos, tal com contempla la pròpia norma. Tot i que s’han tramitat 2.291 sol·licituds, encara queden pendents 680, i no 2.200 com s’indicava en una notícia d’aquesta web de data 06/05/2010.

Moltes d’elles són expedients de persones amb un nivell de dependència moderada, grau 1, que segons les previsions del Govern espanyol es posaran en marxa a partir de l’any 2.011.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 3 juliol, 2020 - 14:30

La qualitat de l'aigua de la platja és excel·lent per al bany, segons la darrera analítica

L'Ajuntament ha establert a la platja totes les mesures necessàries per...

divendres, 3 juliol, 2020 - 12:30

Agents per a la convivència expliquen les mesures de seguretat sanitària als espais públics

Contacten amb la població als indrets més concorreguts de la ciutat per...

divendres, 3 juliol, 2020 - 11:15

Donacions de sang prèvia reserva

Després d'uns mesos sense fer-se'n, tornen el dilluns i el dimecres 6 i 8 de...