Esteu aquí

La Inspecció Tècnica, obligatòria per a edificis de més de 40 anys

Al marge de les obres necessàries pel manteniment de la finca, és aconsellable fer un estudi tècnic d'eficiència energètica. La Casa de l'Energia disposa de tota informació per portar-la a terme així com les subvencions i ajuts disponibles.

dijous, 29 abril, 2021 - 14:15

Durant els propers dies, les llars començaran a rebre una carta del Consorci Metropolità de l'Habitatge, més concretament una per cada edifici plurifamiliar o construcció d’un sol habitatge. En aquesta comunicació, s’explica que els edificis construïts abans de 1980 estan obligats a realitzar la Inspecció Tècnica d’Edificis, la més coneguda com a ITE.

Amb aquesta avaluació tècnica, es determina l’estat de conservació de l’edifici i, si s’escau, les rehabilitacions oportunes que cal realitzar. A més a més, assenyala el grau de necessitat i urgència de les accions que s’han de dur a terme.

Rehabilitació energètica

Aprofitant la revisió de tota la construcció, és aconsellable examinar els aïllants de les façanes, les finestres, les instal·lacions i el terrat, ja que els promotors d’habitatge d’aquell moment no tenien l’obligació d’incorporar aquests elements. Que un edifici no sigui eficient energèticament es tradueix en un alt cost de l’electricitat mes rere més i fent-se més car a mesura que passen els anys, per tant, una rehabilitació en aquest sentit es tradueix en un estalvi a llarg termini.

Obres d’accessibilitat

D’altra banda, la carta també fa esmen a aquells edificis de més de tres pisos sense ascensor. En aquest cas, n’hi ha possibilitats de finançament amb un interès molt baix gràcies a uns crèdits disponibles a través de l’Institut Català de Finances, conjuntament amb l’Agència Catalana de l’Habitatge. Aquelles comunitats veïnals que estiguin interessades han de posar-se en contacte amb Prat Espais.

Ajuts i subvencions

Per totes les actuacions anteriors, el Consorci Metropolità de l’Habitatge subvenciona el 100% de la redacció de projectes si les obres solucionen els problemes detectats en la ITE i es millora una lletra en la qualificació energètica de tota l’edificació. El límit per demanar aquest ajut és el proper 31 de maig.

En el cas de les rehabilitacions energètiques, encara n’hi ha disponibles algunes subvencions de diferents òrgans com ara l’Institut Català de l’Energia o el PREE, aquestes últimes adreçades a les millores en rehabilitació energètica. El termini per demanar aquesta subvenció acaba el proper 31 de juliol o quan s’esgoti la partida pressupostària. Per aconseguir més informació i assessorament en aquest sentit, cal que us adreceu a La Casa de l’Energia.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 14 maig, 2021 - 18:45

L’Ajuntament del Prat i Depana es reuneixen per abordar els reptes de protecció del Delta del Llobregat

El govern municipal agraeix a l’entitat la seva defensa dels espais naturals...
Platja del Prat

divendres, 14 maig, 2021 - 13:45

La platja naturista canvia d’ubicació

Durant aquesta nova temporada de bany estarà situada a la platja del Remolar...

divendres, 14 maig, 2021 - 09:30

Finalitza el procés participatiu de remodelació de la plaça 17 de setembre

Encara estan oberts els processos de la plaça de l'Estany de Sant Maurici i...