Esteu aquí

La Festa Major del Prat comptarà amb un Punt Lila per evitar agressions sexistes i LGTBIfòbiques

“Per unes festes lliures de sexisme, només sí és sí”.

dimarts, 21 setembre, 2021 - 14:30

La Festa Major del Prat comença aquest divendres i des del programa de Feminisme i LGTBI es posa en marxa la campanya “Per unes festes lliures de sexisme, només sí és sí”. L’objectiu és sensibilitzar a la ciutadania pratenca sobre la necessitat d’eradicar els comportaments i les agressions sexistes i LGTBIfòbiques de la nostra Festa Major i també de la societat.

Punt Lila

Durant els dies 24 i 25 de setembre, en horari nocturn (de 22 a 4 h de la matinada), davant del CEM Estruch s’instal·larà un Punt Lila per tal de centralitzar les accions de sensibilització i d’atenció de la campanya. A més, el Punt Lila comptarà amb la presència de parelles itinerants de professionals que recorreran diversos espais del municipi per realitzar les mateixes tasques que es duran a terme a la carpa instal·lada a l’Estruch.

A la carpa del Punt Lila, també hi haurà díptics informatius amb un seguit de recomanacions a tenir en compte en cas de trobar-se davant d’alguna situació de sospita o agressió sexista. 

Consells de la campanya

  • Si presencieu un comportament sexista o una agressió sexual, actueu! Oferiu el vostre suport, però respecteu sempre les decisions de qui pateix l'agressió o el comportament sexista.
  • Teniu dret a decidir quan voleu dir no i quan voleu dir sí.
  • Deixeu clar el vostre rebuig a qui us assetja i, si insisteix, busqueu ajuda entre les vostres amistats, les informadores o els cossos de seguretat.
  • Assetjar no és lligar. Si algú no us fa cas i continueu insistint, l’estareu assetjant: atura't.
  • Viviu la vostra sexualitat de manera lliure i plaent! 
  • Si us trobeu en una situació d’assetjament sexual o si veieu que li està passant a alguna altra persona, aviseu al personal d’informació i/o els cossos de seguretat. Podeu fer-ho personalment, trucant al 092 o al 112 i mitjançant l’app de Seguretat Ciutadana.

El Punt Lila està preparat per atendre a la ciutadania, en el cas de que es produeixi algun tipus d’assetjament i/o agressió masclista o LGTBIfòbica. Si es dona el cas, s’activaria el Protocol contra les agressions sexistes en els espais de festa aprovat al 2017 i que pretén que tota la ciutadania pugui relacionar-se de forma segura i lliure.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 15 octubre, 2021 - 13:30

L’estudi sobre la comunitat llatinoamericana del Prat entra a la seva fase final

El passat mes de juliol el programa municipal de Nova Ciutadania de les Cases d’en Puig va iniciar una ...

divendres, 15 octubre, 2021 - 10:30

Obre La Botiga del Prat, on les persones que reben ajuda alimentària són alhora cogestores del projecte

A més de les vies de subministrament d’aliments tradicionals, es proveeix de...

divendres, 15 octubre, 2021 - 08:30

Dia Mundial contra el Càncer de Mama

Taula rodona amb la col·laboració de l'Institut Català d'Oncologia (ICO), AVV...