Esteu aquí

La Festa Major de bon rotllo: Punt Lila contra el sexisme i carpa sobre consums i salut sexual

Les carpes estaran situades a la zona dels concerts del pàrquing de l'estació

divendres, 27 setembre, 2019 - 08:45

Durant la Festa Major d’enguany es tornarà a instal·lar, com l'any passat, un punt informatiu destinat a sensibilitzar, informar i atendre, en el cas de produir-se, assetjaments i/o agressions masclistes i LGTBIfòbiques. 

Aquest Punt Lila, en forma de carpa, estarà ubicat a la zona de concerts del pàrquing de l'estació, on hi haurà un equip de professionals especialitzades en l’abordatge de les violències masclistes als espais de festa. Aquesta iniciativa s’emmarca dins la campanya municipal “El Prat, lliure de sexisme. Només Sí és Sí”.

Una parella de professionals donarà informació i assessorament al Punt Lila i una altra parella itinerant voltarà per la zona de concerts fent detecció, sensibilització i prevenció. Totes elles aniran identificades amb una armilla negra amb lletres liles. 

A la carpa del Punt Lila hi haurà materials específics de la campanya, xapes, tatuatges, polseres i díptics informatius on es recullen un seguit de recomanacions a tenir en compte en cas de trobar-se davant d’alguna situació de sospita o agressió sexista. 

Des del 2017, al Prat existeix el Protocol contra les agressions sexistes en els espais de festa, emmarcat dins de les polítiques de gènere de la Regidoria de Feminisme i LGTBI. L’objectiu general de l’elaboració del protocol és que totes les persones es puguin relacionar de forma segura i lliure.

Consells de la campanya

  • Si presencies un comportament sexista o una agressió sexual, actua! Ofereix el teu
  • suport, però respecta sempre les decisions de qui pateix l'agressió o el comportament sexista.
  • Tens dret a decidir quan vols dir no i quan vols dir sí.
  • Deixa clar a qui t’assetja el teu rebuig i, si insisteix, busca ajuda entre les teves
  • amistats i coneguts, les informadores o els cossos de seguretat, si és necessari.
  • Assetjar no és lligar. Si algú no et fa cas i continues insistint, l’estàs assetjant: atura't.
  • Viu la teva sexualitat de manera lliure i plaent! 
  • Si et trobes en una situació d’assetjament sexual o si veus que li està passant a algú, avisa el personal d’informació i/o els cossos de seguretat. Pots fer-ho personalment, trucant al 092 o al 112 i mitjançant l’app de Seguretat Ciutadana. T’ajudarem.

Carpa sobre consums i font d'aigua

A la zona del pàrquing de l'estació també hi haurà una carpa que oferirà informació i assessorament a la població (jove o no, consumidora o no) que es troba en els espais de festa per tal d'incidir en la reducció de riscos assossiats al consum d’alcohol, principalment, però també d’altres substàncies. Es farà distribució de material informatiu, proves d'alcoholèmia i repartiment de preservatius masculins i femenis per una vivència plaent i rica de la sexualitat.

També hi haurà informació en temes de salut sexual (distribució de preservatius). A més, com a novetat d'enguany, s'hi instal·larà una font d'aigua

Compartir

Noticies relacionades

Residència de gent gran

dimarts, 31 març, 2020 - 10:15

L'alcalde demana que la UME faci tasques de desinfecció a la residència de gent gran Onze de Setembre

Lluís Mijoler trasllada a la Delegada del Govern espanyol a Catalunya la...
Residència de gent gran

dilluns, 30 març, 2020 - 09:00

El Prat demana al Govern un pla d’actuació urgent per garantir la protecció als serveis domiciliaris i a les residències de la ciutat

L’Ajuntament del Prat de Llobregat ha reclamat a la Generalitat de Catalunya...
Mascaretes coronavirus El Prat

dissabte, 28 març, 2020 - 19:45

L'Ajuntament agraeix les iniciatives ciutadanes que fan mascaretes i recorda que són una protecció complementària, però no suficient davant del coronavirus

Respectar el confinament, mantenir la distància de seguretat i mantenir la...