Esteu aquí

La Festa Major comptarà de nou amb un Punt lila

El Punt Lila compartirà carpa amb Infoconsums, un espai dedicat a informar sobre el consum d’alcohol i altres substàncies

dijous, 22 setembre, 2022 - 13:30

La Festa Major del Prat comença aquest dijous i des del programa de Feminisme i LGTBI s’activa de nou la campanya “Per unes festes lliures de sexisme, només sí és sí”. L’objectiu és sensibilitzar a la ciutadania pratenca sobre la necessitat d’erradicar els comportaments i les agressions sexistes i LGTBIfòbiques de la nostra Festa Major i també de la societat.

Punt Lila

Durant els dies 22, 23 i 24 de setembre, en horari nocturn (de 22 a 5 h de la matinada  de dijous i divendres, i de 20 a 6 h de la matinada del dissabte),  a l’espai de la Renfe s’instal·larà un Punt Lila per tal de centralitzar les accions de sensibilització i d’atenció de la campanya.

El Punt Lila està preparat per atendre a la ciutadania, en el cas de que es produeixi algun tipus d’assetjament i/o agressió masclista o LGTBIfòbica. Si es dona el cas, s’activaria el Protocol contra les agressions sexistes en els espais de festa aprovat al 2017 i que pretén que tota la ciutadania pugui relacionar-se de forma segura i lliure.

A la carpa del Punt Lila, també hi haurà díptics informatius amb un seguit de recomanacions a tenir en compte en cas de trobar-se davant d’alguna situació de sospita o agressió sexista. Podeu llegir les recomanacions en cas de presenciar una agressió en aquest enllaç.

A més, el Punt Lila comptarà amb la presència de parelles itinerants de professionals que recorreran diversos espais del municipi per realitzar les mateixes tasques que es duran a terme a la carpa instal·lada a la Renfe.

Agents per a la convivència, també al carrer

A banda del Punt Lila, l’equip Agents per a la convivència també estaran al carrer durant la Festa Major. L’objectiu és donar suport a totes les activitats que es duran a terme durant aquests dies, sempre vetllant per la bona convivència ciutadana.

L’equip d’agents, format per dues parelles, estarà present a la plaça de la Vila, a l’estació de la Renfe, el Fondo d’en Peixo o els Jardins de Món Racó, entre d’altres d’espais.

Carpa sobre consums i font d'aigua

El punt lila compartirà carpa amb un espai anomenat Infoconsums, que oferirà informació i assessorament a la població (jove o no, consumidora o no) que es troba en els espais de festa per tal d'incidir en la reducció de riscos associats al consum d’alcohol, principalment, però també d’altres substàncies.

També hi haurà informació en temes de salut sexual (distribució de preservatius). A més, com des de fa varies edicions de Festa Major, s'hi instal·larà una font d'aigua.

Compartir