Esteu aquí

La dansa més bella de totes les danses... Amics de la sardana

Malgrat que ja portem a la nostra esquena gairebé 22 anys de convivència, esforç i treball, la vintena llarga de membres que formem la Junta d'Amics de la Sardana (que més que una gran junta és un grup de bons amics), estem sempre disposats a treballar per mantenir i millorar tot el que té a veure amb la sardana, i podem dir que encara ens queda un llarg camí per fer.

dissabte, 1 juny, 2002 - 02:00

Fem, primer, una mica d'història. A final dels anys 70, al Prat es feien ballades per Pasqua, per la Festa Major, per Nadal, en el concurs de colles de Sant Pere, i poc més. La tradició sardanista hi era present, però calia millorar la situació. En desaparèixer la festa de Sant Pere i Sant Pau, calia trobar una nova data per al concurs de colles que organitzaven Amics del Prat i la coral Lo Llobregat de les Flors, així com donar entitat jurídica al moviment sardanista. Aquí es va començar a gestar el que seria Amics de la Sardana, que va néixer cap a l'any 1980 i que el juny de 1981 organitzava el primer aplec.
Ara ja som ben capaços d'organitzar una dotzena de ballades durant l'any, de les quals destaquem: l'Aplec del Prat, al pati de l'Artesà, del qual aquest juny celebrarem la XXI edició, i l'Aplec de la Tartana, a la finca de la Ricarda, del qual a l'octubre celebrarem la VIII edició. També volem citar les ballades del dia de Sant Jordi, la del dia de Montserrat, la del Pratifolk, la de l'Onze de Setembre i la de la Festa Major. I n'hi ha més.

Promoció de la sardana
En l'àmbit de la promoció i divulgació de la sardana, impartim un curset obert a tothom, cada dissabte, d'octubre a maig, al centre cívic Jardins de la Pau. A més, a l'esplai de la Caixa Penedès també es fa un curset per als associats. Arran de tot això han sorgit diferents demandes de col·laboració perquè la sardana sigui present en els actes que organitzen. Aquesta situació ha propiciat la creació d'una colla sardanista que va incorporant les persones participants en el curset. És així com la sardana és present en el festival que l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer organitza cada setembre al teatre Modern; i al festival que la Casa de Aragón organitza per la Festa Major.
Enguany també hem estat al Ir Campionat de Balls de Saló i a la festa anual de la Penya Blaugrana 4a Lliga.
Fora del Prat som presents en algunes localitats ja de manera tradicional, com en els aplecs de Sants, Vandellòs, Gràcia, Gavà o al col·legi de la Salle Bonanova de Barcelona. I en altres llocs, de manera esporàdica. També col·laborem en la cavalcada de Sant Isidre dels Amics de la Tartana, en la preparació d'una catifa de flors per Corpus, a la plaça de la Vila...
Els associats són els que fan possible que l'entitat tingui força. De tota manera, fóra bo que tots féssim saber als joves que el món de la sardana és força atractiu, però per adonar-se'n cal entrar- hi i participar del seu encant. Des d'aquí fem una crida per estendre entre els joves el món de la sardana. Per fer-vos socis, n'hi ha prou amb trucar al telèfon 933794980.

AMICS DE LA SARDANA

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 21 febrer, 2020 - 08:15

La Jornada d'Orientació Acadèmica i Professional, el 27 de febrer

S'adreça a tot l'alumnat de 2n de batxillerat de la ciutat

dijous, 20 febrer, 2020 - 13:30

L'emergència climàtica és el tema central del Carnaval de Sant Cosme

La rua del barri es fa divendres al matí

dimecres, 19 febrer, 2020 - 11:15

Racó tecnològic / Connecta Jove a Jardins de la Pau

Activitat que forma part del projecte comú #Jardigital. El racó tecnològic és espai d'aprenentatge, descoberta i pràctica sobre les noves tecnologies. Aquest espai es dinamitza des de la dinamització de gent gran del Centre Cívic, així com amb la col·laboració dels voluntaris del Programa de Gent Gran. A l'inici del 2020, aquesta activitat ha estat substituida temporalment per la participació del Centre Cívic ...