Esteu aquí

La dansa entra a l'escola com a competència transversal

Experiència a l'Escola Honorable Josep Tarradellas, en el marc del programa municipal IntesECCions i amb la col·laboració de l'Escola d'Arts en Viu

divendres, 24 gener, 2020 - 10:00

Aquest curs 2019-2020, el projecte de dansa a l’escola Honorable Josep Tarradellas continua desenvolupant-se en el marc del programa municipal IntersECCions en col·laboració amb L’Escola d'Arts en Viu.

L’objectiu d’aquest projecte és utilitzar la dansa grupal per desenvolupar una experiència artística i creativa fructífera, en la qual es propicia l’adquisició de valors, es treballen habilitats socials i intrapersonals, i es dona peu a fomentar l’aprenentatge competencial transversal i la cooperació. El projecte també pretén democratitzar l'accés al llenguatge de la dansa, que habitualment no té entrada a les escoles. A més, també vol impulsar que els i les mestres puguin incorporar la dansa com una eina metodològica i expressiva a l'aula potenciant la sensibilitat artística dels alumnes mitjançant el llenguatge corporal i musical.

De P3 a 1r

Aquest curs, els cursos que van de P3 a 1r estan treballant les relacions i els valors des de l'entrada a l’aula, de manera que l’alumnat decideix com executar la salutació, ja sigui amb una abraçada, amb un xoc de mans o un ‘hola’. D’aquesta manera, l’especialista de dansa de l’escola d’Arts en Viu pot percebre com se senten des de l’inici de la sessió i al mateix temps l’alumnat pot trencar l’habitual barrera comunicativa amb "l’autoritat" a través del cos.

A l’aula es treballa la pulsació, a través del ritme amb el cos (els peus, les mans i la resta del cos). També s’explora la velocitat, el so i el silenci, on les pauses prenen importància, i coneixements de dansa contemporània. Així mateix, s’experimenten diferents posicions i la precisió, així com diferents qualitats que s’executen amb el cos i amb el so. Sense oblidar el valor de l'escolta musical i l’escalfament amb els principis del Pilates, pels estiraments i el coneixement del propi cos. Finalment, s’inicia també la part més creativa de la improvisació corporal.

L’espectacle de Nadal

Per tal de realitzar la representació del festival d'hivern, els nens i nenes van haver de memoritzar passos i aprendre a escoltar-se entre ells i a utilitzar l'espai. Cada classe va poder mostrar el seu aprenentatge en aquesta representació a l’espectacle de Nadal.

L’alumnat de P3, per exemple, entrava a l'escenari i seguia els moviments de l’educadora a través de la música. A P4, altres alumnes de cursos superiors, tocaven diferents instruments i amb cadascun d'ells es realitzava una qualitat diferent, moviments lligats, moviments de braços, moviments al terra... Els de P5 ballaven tots junts una cançó rítmica que havien memoritzat i els de 1r ballaven amb un llibre i representaven un conte amb el seu propi cos.

El Dia Internacional de la Dansa

El 29 d’abril, al pati de l’Escola Honorable Josep Tarradellas se celebrarà el Dia Internacional de la Dansa, amb una mostra per part de l’alumnat que participa al projecte, oberta a les famílies i a la resta de companys i companyes de l’escola.

Projecte de dansa a l'escola H Josep Tarradellas

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 15 juny, 2021 - 16:45

Teatre a l’ombra torna al juliol amb música, dansa i circ a l’aire lliure

El cicle estival d’Arts en Viu promogut pel Teatre L’Artesà, aquest any...

divendres, 11 juny, 2021 - 12:15

La XII Jornada Tothom Educa tracta els diferents reptes plantejats per infants, adolescents i famílies del Prat per fer una Ciutat Amiga dels Infants

Han sigut dues sessions online per adaptar-se a la situació sanitària i...

divendres, 11 juny, 2021 - 10:15

Els Combos més petits, protagonistes de L'Escola Sona

El concert del mes de juny va ser l'estrena de 3 combos d'infants de L'Escola...