Esteu aquí

La Cooperativa Agrícola salva la collita de carxofa gràcies a la implicació ciutadana amb la campanya #MengemCarxofa

L'Ajuntament i nombroses entitats i persones de la ciutat van participar a la campanya que animava a comprar aquest producte tan pratenc

dijous, 11 juny, 2020 - 09:45

La Cooperativa Agrícola del Prat, que aplega prop d’una trentena de cooperativistes, ha posat en el mercat més de 340 tones de Carxofa Prat al llarg d'aquesta temporada, iniciada a l'octubre i acabada al maig. 

Aquestes dades corresponen només a les tones servides per la Cooperativa a Mercabarna. Les famílies pageses del Prat també han distribuït altres tones de Carxofa Prat a les seves agrobotigues i al Mercat de Pagès, de venda directa al consumidor. 

La Cooperativa Agrícola del Prat vol agrair a la ciutadania la implicació en el consum de Carxofa Prat arran de la crida realitzada per l’entitat i les famílies pageses del Prat, davant la difícil situació que es va generar com a conseqüència del tancament, en plena temporada, de la restauració a causa del confinament per la COVID-19. La campanya #MengemCarxofa, creada per la Cooperativa i amplificada per l’Ajuntament del Prat i entitats de la ciutat, va conscienciar la ciutadania sobre la importància de menjar Carxofa Prat i reconèixer la tasca de l’agricultura periurbana del Parc Agrari del Baix Llobregat

Carxofada Popular i Escarxofa&Jazz des de casa

Aquest any, degut al confinament, tant la Carxofada Popular com l'Escarxofa&Jazz, dues de les festes anuals centrades al voltant de la Carxofa Prat, s'han celebrat des de casa. 

Centenars de pratencs i pratenques van decidir sumar-se a la iniciativa, impulsada per l’Associació de Veïns i Veïnes de la Barceloneta del Prat, per compartir una Carxofada Popular des de casa. Molts d’ells van compartir les imatges dels seus plats i receptes a través de les xarxes socials, amb els hashtags #MengemCarxofa i #AlPratEnsCuidem.

Així mateix, l’Escarxofa & Jazz es va celebrar de manera virtual, sota l'etiqueta #escarxofalbalcó, una iniciativa impulsada per La Capsa i l'associació Les Escarxofes del Prat. 

L'any vinent esperem poder celebrar totes les festes pratenques al voltant de la carxofa de manera presencial, com s'ha fet cada any abans de l'arribada de l'epidèmia del coronavirus.

I ara, meló i síndria

La Cooperativa treballa per tal de nodrir la ciutadania del Prat i de l’Àrea Metropolitana amb producte fresc i de proximitat del Parc Agrari del Baix Llobregat. Actualment, la pagesia del Prat treballa amb les collites de melons i síndries del Prat, distingits amb una gran qualitat.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 15 octubre, 2021 - 08:15

L’Hospital de Bellvitge amplia l’horari de visites

Continua sense estar permesa la visita a pacients amb covid-19, amb algunes...
30è concurs fotogràfic Delta del Llobregat

dimecres, 13 octubre, 2021 - 11:45

Últimes setmanes per participar al 30è Concurs Delta del Llobregat

Es poden enviar fotografies fins al 31 d’octubre
Vermuteria Pota Blava

dilluns, 11 octubre, 2021 - 13:30

A l'octubre torna el Pota Blava amb el QuintoTapa!

El Prat arrenca temporada gastronòmica, amb el pollastre Pota Blava com a...