Esteu aquí

La comunitat xinesa del Prat fa una donació de material al servei municipal que lluita contra les conductes addictives

divendres, 21 juny, 2024 - 13:15

La comunitat xinesa del Prat ha dut a terme una donació de vint caixes de roba, material d’higiene i altres estris, adreçats a les persones usuàries del Servei integral per a les conductes addictives (SPAI) de l’Ajuntament del Prat.

Amb aquesta donació la comunitat xinesa vol agrair l’acollida que tenen a la nostra ciutat i alhora pretenen ajudar a fer del Prat una ciutat més amable per tothom.

Iniciativa pròpia

Els i les membres del col·lectiu es van adreçar a l’Ajuntament amb una proposta per fer una donació solidària. L’objectiu era ajudar a millorar la cohesió de la ciutat. Després d’estudiar les diferents opcions, l’equip de responsables municipals els van proposar que el més urgent era fer arribar material a les persones que viuen en situació de sensellarisme i que fan us de l’SPAI.

L’SPAI és un servei municipal, confidencial i gratuït, que engloba diferents programes i serveis d’atenció i tractament dirigits a persones en situació de greu vulnerabilitat social, consum actiu i/o conductes addictives.

A partir d’aquí, la comunitat xinesa va fer un recapte entre empresaris xinesos del Prat, en col·laboració amb la comunitat xinesa de Lleida, i van aconseguir material com: roba interior, tovalloles, pasta i raspall de dents, gel de bany i altres materials d’higiene personal.

Acte de germanor

A l’acte d’entrega del material han participat per part de l’Ajuntament, la Marisol Rojas, Tinenta d’Alcadia de l'Àrea de Benestar, Polítiques d'Igualtat i Ciutadania; la Marina Garcia Vargas, regidora de Comerç i de Salut Pública; el Carmelo Declara, regidor d’Acció Social i la directora de l’SAPI, Luisa Taboada. La representació municipal han agraït enormement aquest gest del col·lectiu xinès amb les persones en situació més vulnerable.

Per part de la comunitat xinesa han participat Zhou Jianhong i Ding Guofeng, representants de les associacions xineses de Catalunya, i Xu Qiaomin de l’associació de la comunitat xinesa del Prat.

De les seves paraules se’n destaca la satisfacció d’aportar el seu granet de sorra en favor de les persones que ho necessiten. El motiu és que per a la cultura xinesa és molt important l’aportació individual en favor de la comunitat, fent-la extensiva no solament a les persones d’origen del seu país sinó el conjunt del ciutadania del Prat, de la qual se senten part.

Compartir