Esteu aquí

La ciutat ofereix una àmplia oferta de places de formació professional

Entre els Cicles Formatius de Grau Mitjà i Grau Superior, els Programes de Formació i Inserció i els Itineraris Formatius Específics, l’oferta puja a 1.844 places

divendres, 15 setembre, 2023 - 09:00

El Prat de Llobregat ofereix una àmplia oferta de places de formació professional de cara al curs 2023-2024. Si tenim en compte els Cicles Formatius de Grau Mitjà (CFGM) i Grau Superior (CFGS), els Programes de Formació i Inserció (PFI) i els Itineraris Formatius Específics (IFE), la xifra ascendeix a 1.844, de manera que el Prat se situa al capdavant de les ciutats amb més i millor oferta de tota la comarca. La formació professional capacita per a l'exercici qualificat de diverses professions i proporciona la formació necessària per adquirir les competències professionals i els coneixements propis de cada sector. Els estudis d'FP són, sens dubte, una de les millors vies d'accés al mercat laboral.

 

Cicles Formatius d'FP

1.692

Programes de Formació i Inserció (PFI)

132

Itineraris Formatius Específics (IFE)

20

TOTAL

1.844

Una oferta diversa

La ciutat disposa d'una oferta pública, variada i de gran qualitat d’ensenyaments professionalitzadors. La formació professional és una aposta decidida per la continuïtat formativa de l’alumnat que finalitza l’etapa obligatòria i una oportunitat per a les persones que decideixen reprendre la seva formació. Al Prat, es vehicula a través de dos centres, l’Institut Les Salines i l’Institut Illa dels Banyols. Ambdós presenten enguany noves propostes formatives que suposen un augment de l’oferta. L’Institut Les Salines incorpora una línia més del Cicle Formatiu de Grau Superior de Comerç Internacional i un nou Programa de Formació i Inserció, el d’Auxiliar de Suport a les Persones en Activitats Socioesportives.  

Per la seva banda, l’Institut Illa dels Banyols posa en marxa un curs d’especialització d’aeronaus pilotades de forma remota DRON. Es tracta d’una oferta formativa nova, molt específica, per aprofundir coneixements després d'haver cursat algun cicle formatiu de grau superior relacionat amb la matèria.

36 especialitats pertanyents a 12 famílies

Durant el curs 2023-24, s’impartiran al Prat 36 especialitats de formació professional inicial pertanyents a 12 famílies professionals diferents:

  • 1 especialitat d’Itinerari Formatiu Específic (IFE)
  • 7 especialitats de Programes de Formació i Inserció (PFI)
  • 15 especialitats de Cicles Formatius de Grau Mitjà 
  • 13 especialitats de Cicles Formatius de Grau Superior

Podeu consultar l’oferta completa en aquest enllaç.

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 27 maig, 2024 - 12:15

Tot a punt per a la XV Jornada Tothom Educa

L’esdeveniment se celebrarà el dissabte 1 de juny a l’Institut Escola Pepa...

divendres, 24 maig, 2024 - 12:15

La fira a la Plaça de Roigé i Badia tanca el projecte “Cultura Emprenedora a l’Escola” (CuEmE)

Quatre escoles i 150 infants de 5è de primària de la ciutat participen en una...

divendres, 24 maig, 2024 - 11:45

L'Ajuntament atorga 244.175 euros en 1.191 ajuts per a les activitats d'estiu 2024

Tot el catàleg d’activitats a elprat.cat/estiu