Esteu aquí

La Carxofa Prat, protagonista del Mercat de la Terra de Barcelona

Els dies 13, 20 i 27 de gener s’organitzaran carxofades a la brasa al parc de les Tres Xemeneies

dimarts, 9 gener, 2018 - 13:00

El dissabte 13 de gener començaran a Barcelona les carxofades urbanes, impulsades per Slow Food Barcelona al Mercat de la Terra, una iniciativa que s’organitza tots els dissabtes al parc de les Tres Xemeneies del barri de Poble Sec i que s’ha consolidat a Barcelona com la referència dels mercats de productors de proximitat i de qualitat. 

Durant els propers 20 i 27 de gener es tornarà a repetir la iniciativa, en col·laboració amb l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat, portant a la capital catalana la Carxofa Prat, la reina dels conreus del Parc Agrari del Baix Llobregat. La proposta gastronòmica es complementarà amb pa i  botifarra ecològica; el Mercat de la Terra sempre aposta per la gastronomia en els seus projectes, donant visualització al consum d’aliments bons, nets, justos i locals.

Per què és tan bona la Carxofa Prat?

Els sòls fèrtils i rics en minerals del delta del Llobregat, el clima suau i la proximitat del mar confereixen a la Carxofa Prat el seu particular gust dolç i la seva textura suau i tendra. A més, és un producte de proximitat: la major part de la producció de la Carxofa Prat es destina al consum metropolità, cosa que fa que la carxofa que s’ha collit al matí estigui a la venda al cap d’unes hores a les parades dels diferents mercats municipals.

El conreu de la Carxofa Prat està fortament arrelat al Prat i és una part important de la tradició agrícola de la ciutat. Les primeres exportacions de Carxofa Prat registrades daten de 1919 i, amb els anys, s’ha convertit en un símbol de la identitat i de la tradició agrícola del Prat i de la comarca. 
 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 15 novembre, 2019 - 13:45

Compte enrere per a la 46a Fira Avícola del Prat

Porta del Delta hi serà present amb un estand per difondre la gastronomia i...
QuintoTapa 2019

dijous, 31 octubre, 2019 - 09:15

El QuintoTapa tanca la seva 13a edició consolidant-se com a ruta gastronòmica de referència a Catalunya

Enguany s’han introduït novetats com el vot en línia i un nou espai a la...

dijous, 24 octubre, 2019 - 13:15

Obert el període de recepció de candidatures per al premi Josep Oliva a la cultura i tradició pageses

S’hi podran presentar candidatures fins el 20 de novembre.