Esteu aquí

La Carxofa Prat, molt televisiva coincidint amb l’inici del seu millor moment als camps

Els programes ‘Aquí la tierra’ i ‘Cuines’ visiten el Parc Agrari per mostrar les propietats culinàries de l’hortalissa autòctona

Caxofa Prat al camp

dilluns, 15 gener, 2018 - 12:30

Les carxofes Prat han arribat ja al millor moment de la temporada i estan despertant un gran interès mediàtic. La setmana passada, la reportera del programa de TVE 1 ‘Aquí la tierra’ va visitar els camps de conreu del Parc Agrari per mostrar als espectadors d’on prové l’hortalissa més emblemàtica del Baix Llobregat. Allà va parlar amb l’Agustí García d’Alcachofas El Pagès, que li va explicar algunes de les característiques que fan singular la Carxofa Prat, com la seva dolçor o el fet que gairebé no se’n desaprofiti res. 

La reportera també va poder descobrir, de la mà d’Agustí García pare, com es recullen les carxofes amb la col·laboració d’una mula. Es tracta d’un sistema respectuós amb el medi ambient i tradicional, ja que aquest animal ha ajudat sempre la pagesia a treballar la terra i recollir-ne el seu fruit.

La mateixa setmana l’equip de ‘Cuines’ de TV3 també s’ha apropat a El Prat per endur-se carxofes ben fresques del pagès Xavier Oliva. La preuada hortalissa serà, doncs, protagonista d’una de les receptes que el xef Marc Ribas prepararà en breu en aquest programa de sobretaula.

Si voleu tastar la Carxofa Prat, podeu comprar-la directament als seus productors al Mercat de Pagès del Prat de Llobregat, cada dissabte a la plaça Pau Casals.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 8 juliol, 2020 - 10:15

L’oficina de turisme de Can Camins obre de nou al públic

També es pot tornar a gaudir de les vistes privilegiades del Mirador de l...

divendres, 3 juliol, 2020 - 14:30

La qualitat de l'aigua de la platja és excel·lent per al bany, segons la darrera analítica

L'Ajuntament ha establert a la platja totes les mesures necessàries per...

dijous, 2 juliol, 2020 - 09:30

El Mercat de Pagès torna al seu lloc habitual a la pl. de Pau Casals

Cal seguir respectant les mesures de distància i higiene i actuar amb...