Esteu aquí

La Carxofa Prat, molt televisiva coincidint amb l’inici del seu millor moment als camps

Els programes ‘Aquí la tierra’ i ‘Cuines’ visiten el Parc Agrari per mostrar les propietats culinàries de l’hortalissa autòctona

Caxofa Prat al camp

dilluns, 15 gener, 2018 - 12:30

Les carxofes Prat han arribat ja al millor moment de la temporada i estan despertant un gran interès mediàtic. La setmana passada, la reportera del programa de TVE 1 ‘Aquí la tierra’ va visitar els camps de conreu del Parc Agrari per mostrar als espectadors d’on prové l’hortalissa més emblemàtica del Baix Llobregat. Allà va parlar amb l’Agustí García d’Alcachofas El Pagès, que li va explicar algunes de les característiques que fan singular la Carxofa Prat, com la seva dolçor o el fet que gairebé no se’n desaprofiti res. 

La reportera també va poder descobrir, de la mà d’Agustí García pare, com es recullen les carxofes amb la col·laboració d’una mula. Es tracta d’un sistema respectuós amb el medi ambient i tradicional, ja que aquest animal ha ajudat sempre la pagesia a treballar la terra i recollir-ne el seu fruit.

La mateixa setmana l’equip de ‘Cuines’ de TV3 també s’ha apropat a El Prat per endur-se carxofes ben fresques del pagès Xavier Oliva. La preuada hortalissa serà, doncs, protagonista d’una de les receptes que el xef Marc Ribas prepararà en breu en aquest programa de sobretaula.

Si voleu tastar la Carxofa Prat, podeu comprar-la directament als seus productors al Mercat de Pagès del Prat de Llobregat, cada dissabte a la plaça Pau Casals.

Compartir

Noticies relacionades

La fauna del delta del Llobregat

dilluns, 17 gener, 2022 - 10:15

L’exposició itinerant ‘Celebrem la biodiversitat del delta del Llobregat’ reivindica la natura deltaica

Amb motiu del 30è aniversari del Concurs Fotogràfic Delta, l’Ajuntament del...
platillo pota blava

dimecres, 15 desembre, 2021 - 10:45

La gastronomia Pota Blava torna a la Granja de la Ricarda

La 48a edició de la Fira Avícola tindrà lloc els dies 17, 18 i 19 de desembre

dimarts, 14 desembre, 2021 - 15:00

La Fira Avícola tornarà a ser un espai de trobada a l’entorn del Pota Blava, la Carxofa Prat i en defensa dels espais naturals i el Parc Agrari

La Fira Avícola torna a la Granja de la Ricarda. El Prat recupera la Festa...