Esteu aquí

La Carxofa Prat, molt televisiva coincidint amb l’inici del seu millor moment als camps

Els programes ‘Aquí la tierra’ i ‘Cuines’ visiten el Parc Agrari per mostrar les propietats culinàries de l’hortalissa autòctona

Caxofa Prat al camp

dilluns, 15 gener, 2018 - 12:30

Les carxofes Prat han arribat ja al millor moment de la temporada i estan despertant un gran interès mediàtic. La setmana passada, la reportera del programa de TVE 1 ‘Aquí la tierra’ va visitar els camps de conreu del Parc Agrari per mostrar als espectadors d’on prové l’hortalissa més emblemàtica del Baix Llobregat. Allà va parlar amb l’Agustí García d’Alcachofas El Pagès, que li va explicar algunes de les característiques que fan singular la Carxofa Prat, com la seva dolçor o el fet que gairebé no se’n desaprofiti res. 

La reportera també va poder descobrir, de la mà d’Agustí García pare, com es recullen les carxofes amb la col·laboració d’una mula. Es tracta d’un sistema respectuós amb el medi ambient i tradicional, ja que aquest animal ha ajudat sempre la pagesia a treballar la terra i recollir-ne el seu fruit.

La mateixa setmana l’equip de ‘Cuines’ de TV3 també s’ha apropat a El Prat per endur-se carxofes ben fresques del pagès Xavier Oliva. La preuada hortalissa serà, doncs, protagonista d’una de les receptes que el xef Marc Ribas prepararà en breu en aquest programa de sobretaula.

Si voleu tastar la Carxofa Prat, podeu comprar-la directament als seus productors al Mercat de Pagès del Prat de Llobregat, cada dissabte a la plaça Pau Casals.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 1 desembre, 2022 - 13:30

La Fira Avícola del Prat unirà enguany la millor gastronomia de proximitat amb la defensa de la sostenibilitat social i ambiental

La Fira se celebra abans que en anys anteriors, del 2 al 4 de desembre

divendres, 25 novembre, 2022 - 19:15

Porta del Delta convida a descobrir el Prat amb un nou vídeo promocional que posa en valor el turisme sostenible

La peça ja s’ha estrenat a les xarxes socials i es podrà veure també a l...

divendres, 25 novembre, 2022 - 19:00

El pollastre Pota Blava i la gastronomia local tornen a ser els protagonistes de la Fira Avícola Raça Prat

La 49a edició d’aquest emblemàtic esdeveniment tindrà lloc els dies 2, 3 i 4...