Esteu aquí

La Carxofa Prat, molt televisiva coincidint amb l’inici del seu millor moment als camps

Els programes ‘Aquí la tierra’ i ‘Cuines’ visiten el Parc Agrari per mostrar les propietats culinàries de l’hortalissa autòctona

Caxofa Prat al camp

dilluns, 15 gener, 2018 - 12:30

Les carxofes Prat han arribat ja al millor moment de la temporada i estan despertant un gran interès mediàtic. La setmana passada, la reportera del programa de TVE 1 ‘Aquí la tierra’ va visitar els camps de conreu del Parc Agrari per mostrar als espectadors d’on prové l’hortalissa més emblemàtica del Baix Llobregat. Allà va parlar amb l’Agustí García d’Alcachofas El Pagès, que li va explicar algunes de les característiques que fan singular la Carxofa Prat, com la seva dolçor o el fet que gairebé no se’n desaprofiti res. 

La reportera també va poder descobrir, de la mà d’Agustí García pare, com es recullen les carxofes amb la col·laboració d’una mula. Es tracta d’un sistema respectuós amb el medi ambient i tradicional, ja que aquest animal ha ajudat sempre la pagesia a treballar la terra i recollir-ne el seu fruit.

La mateixa setmana l’equip de ‘Cuines’ de TV3 també s’ha apropat a El Prat per endur-se carxofes ben fresques del pagès Xavier Oliva. La preuada hortalissa serà, doncs, protagonista d’una de les receptes que el xef Marc Ribas prepararà en breu en aquest programa de sobretaula.

Si voleu tastar la Carxofa Prat, podeu comprar-la directament als seus productors al Mercat de Pagès del Prat de Llobregat, cada dissabte a la plaça Pau Casals.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 15 novembre, 2019 - 13:45

Compte enrere per a la 46a Fira Avícola del Prat

Porta del Delta hi serà present amb un estand per difondre la gastronomia i...
QuintoTapa 2019

dijous, 31 octubre, 2019 - 09:15

El QuintoTapa tanca la seva 13a edició consolidant-se com a ruta gastronòmica de referència a Catalunya

Enguany s’han introduït novetats com el vot en línia i un nou espai a la...

dijous, 24 octubre, 2019 - 13:15

Obert el període de recepció de candidatures per al premi Josep Oliva a la cultura i tradició pageses

S’hi podran presentar candidatures fins el 20 de novembre.