Esteu aquí

La Biblioteca Antonio Martín compta amb diversos fons especialitzats en temàtiques concretes

dijous, 15 octubre, 2020 - 10:00

El fons de la Biblioteca Antonio Martín està format per uns 70.000 documents de lliure accés que comprenen tota mena de matèries i suports. Cal destacar dins de la col·lecció general els fons especials dedicats a temàtiques concretes.

Fons especials relatius al municipi i als seus personatges insignes

  • Col·lecció local. Material que fa referència específicament al municipi del Prat de Llobregat i a la zona del Baix Llobregat, tant en l'àmbit geogràfic, històric, polític o social, entre d’altres. Per tal de donar a conèixer els autors locals, es va crear Pratilletres, una eina en continu desenvolupament que se centra en la creació literària de la ciutat.
  • Fons Castro. És un dels fons més emblemàtics gràcies a la generositat del seu donant, el Sr. Josep Castro, antic secretari de l’Ajuntament del Prat. El Fons Josep Castro consta d’uns 16.000 volums, datats des del segle XVI fins al 1960 aproximadament.

Fons especialitzats tenint en compte la situació geogràfica del municipi

  • Fons Deltes. La històrica vinculació del Prat amb el seu Delta i el riu feia necessari  reunir en un mateix punt tots aquests documents dedicats al medi ambient i als espais naturals. Centrat en deltes i rius, tracta de manera transversal amb la flora, fauna, turisme i ecosistemes de la zona.
  • De l’hort a la biblioteca.  Projecte inspirat per l’interès creixent sobre productes de proximitat del Parc Agrari del Baix Llobregat. Els documents que componen aquest fons  donen suport al conreu d’horts urbans i a la preparació de receptes per una dieta saludable. 
  • Fons Aeronàutica. La proximitat amb l’aeroport Barcelona-El Prat Josep Tarradellas feia imprescindible una col·lecció pròpia sobre temàtica aeronàutica. Aquest fons ofereix estudis en diferents idiomes sobre aviació, aeroports, avions, aviadors, circulació aèria, autogirs, drons...
  • Espai de viatges. El Prat gaudeix d’una situació privilegiada quant a mitjans de transports. L’aeroport, el port, el tren, el metro, fins i tot la xarxa d’autobusos afavoreix l’arribada i sortida de viatgers. Aquest fons s’especialitza no només en guies de viatges sinó també en tot allò que envolta la planificació d’un viatge, com ara revistes, mapes, relats o petites guies de conversa en diferents idiomes.

Per últim, mereix menció especial el fons dedicat a les famílies de la Sala Infantil de la Biblioteca, el Racó de Famílies. Progenitors, educadors i tot aquell interessat en el món infantil trobaran en aquesta secció una selecció sobre creixement i educació dels infants dirigit a un públic adult.

Tot aquest material es troba disponible pel préstec, excepte el Fons Castro, que per la seva peculiar naturalesa i valor històric només es permet la consulta en sala.

Es pot consultar i ampliar aquesta informació als següents canals:

El servei de préstec EBiblio continua actiu, oferint llibres, revistes i pel·lícules en format electrònic, així com la consulta del fons bibliogràfic al catàleg Aladí.

Es mantenen obertes les vies de comunicació a través del correu de la biblioteca b.prat.am@diba.cat, al telèfon 933 705 152 i de les xarxes socials, Facebook i Instagram i al web de la biblioteca.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 28 octubre, 2020 - 09:00

Orquestres i Bandes, un espai de formació clau

Les formacions instrumentals de L'Escola d'Arts en Viu mantenen la seva...

dilluns, 26 octubre, 2020 - 11:45

"A escena", el nou programa de ràdio sobre les Arts en Viu

El Teatre L'Artesà obre un nou espai de programació expandida comptant amb la...

dijous, 22 octubre, 2020 - 16:00

Entorns d'aprenentatge: espais compartits on reflexionar, crear, formar-se i inspirar-se

Professionals de l'educació i la cultura i persones vinculades a entitats de...