Esteu aquí

La 20a Mostra d’Entitats acollirà les Jornades Som Diversitat

La gran novetat d'enguany serà la posada en marxa d'un servei d'assistència pels desplaçaments de les persones amb mobilitat reduïda, des del transport públic fins a la Fira Avícola

dijous, 1 desembre, 2022 - 13:15

Cada 3 de desembre, se celebra universalment el Dia de les persones amb diversitat funcional. L’objectiu d’aquesta data és conscienciar, sensibilitzar i garantir el drets i el benestar d’aquest col·lectiu, que representa el 15% de la població mundial.

Per commemorar aquesta data, l’Ajuntament del Prat va posar en marxa fa temps les Jornades Som Diversitat. Enguany, la seva darrera edició se celebrarà aquest cap de setmana (2 i 3 de desembre) a la Granja de la Ricarda, en el marc de la 20a Mostra d’Entitats.

Programa d’activitats

La primera activitat de les jornades serà el concert del Grup de percussió inclusiu de l’Escola d’Arts en Viu. Serà el divendres 2 de desembre de 19:15 a 19:45 h, a la sala d’actes.

El grup, format per persones usuàries de la residència El Tamariu, de la Fundació Rubricatus i alumnes voluntaris de l'Escola d'Arts en Viu interpretaran un repertori de cançons amb lletres que parlen del respecte, de la importància de cuidar als que ens envolten, i del valor de construir conjuntament.

Les altres activitats es duran a terme el dissabte 3 de desembre.

D’11 a 11:30 h, a la sala d’actes de la Mostra, es durà a terme la projecció del projecte de la Llar Residència Hebre. Una iniciativa de la Fundació Apip-Acam que pretén potenciar les habilitats personals de les persones usuàries a través del seu servei d’acollida.

També a partir de les 11 i fins les 13 h, al Pati d’accés a la Mostra, la Fundació Rubricatus farà la instal·lació de "L'arbre dels desitjos". Una activitat hi haurà un arbre real, on cada persona podrà escriure en unes targetes els seus millors desitjos i penjar-los a les seves branques.

Per acabar, de 12 a 14 h, la part exterior de la Mostra (Zona B) acollirà una classe oberta de gimnàstica adaptada amb cadira de rodes i un circuit de cadira de rodes.

La primera activitat pretén promoure l’hàbit de fer esport per a les persones amb diversitat funcional i la segona visibilitzar la dificultat que tenen aquestes persones per superar obstacles diaris com esglaons o rampes poc adaptades.

Prova pilot

Per facilitar l’arribada fins l’espai de la Fira a les persones amb problemes de mobilitat reduïda, es posarà en marxa, en forma de prova pilot, un servei d’assistència amb cadires de rodes. L’objectiu del servei és donar suport a aquestes persones en els seus trasllats des del transport públic i les places d’aparcament reservades, fins l’accés al recinte.

Poden demanar aquest servei les persones amb discapacitat reconeguda i dificultats de mobilitat. Per accedir, s’ha de demanar l’assistència amb almenys 2 hores d’antelació, enviant un correu electrònic a diversitatfuncional@elprat.cat  trucant al 933 790 050 ext. 3593.

Els punts de recollida seran: la parada de bus L10 a Av. Onze de Setembre, les places d’aparcament reservades per a persones amb mobilitat reduïda, i l’accés principal a la Fira.

L’horari de funcionament del servei serà el divendres 2 de desembre de 19  a 22h i el dissabte 3, de 10 a 15 h.

Punts de trobada:

  • Places d’aparcament reservades per a persones amb mobilitat reduïda (Places PMR) a Cra. de la platja amb Av. Onze de Setembre
  • Parada bus BaixBus L10 110364 - Av. Onze de Setembre (Jaume Casanovas-Ctra. de la Platja)
  • Parada bus BaixBus L10 110363 - Av. Onze de Setembre (Coronel Sanfeliu-Jaume Casanovas)
  • Espai municipal a l’interior de la Fira

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 31 gener, 2023 - 11:30

Inici de l'Aula de Salut 2023

Més complicitats i temàtiques d'actualitat per a una millor comprensió i...

divendres, 27 gener, 2023 - 14:15

Helena Maleno, convidada del primer programa de l’any del Girem el món

La temàtica del programa va ser el racisme i la vulneració de Drets Humans a...