Esteu aquí

Joves autors de pintades i grafits reparen el dany

Els infractors substitueixen les sancions econòmiques per programes cívics i educatius.

dimarts, 11 abril, 2006 - 10:45

L'ordenança municipal de Civisme i Convivència Ciutadana del Prat estableix sancions per als autors de grafits i pintades a les façanes, un tipus de vandalisme massa habitual a moltes ciutats.

D'entre els joves amb expedients sancionadors oberts per la Policia Local del Prat, alguns s'acullen al Programa de Mediació i Reparacions a la Comunitat, que els permet substituir les sancions econòmiques per programes cívics i educatius de reparació del dany, amb l'autorització dels pares en el casos dels menors.

Amb aquest programa es pretén que els joves siguin capaços d'assumir els valors de la convivència i el civisme, entendre les conseqüències de les seves accions i comprometre's a no reincidir.

El programa es construeix a través de diverses entrevistes individuals (en el cas de  menors, també amb els pares) i de tallers de diàleg cívic. A més, els joves  fan diversos treballs en relació a la convivència i al civisme.

En benefici de la comunitat
En aquests moments, un grup de 10 joves d'entre 16 i 18 anys estan fent diverses sessions d'activitats en benefici de la comunitat, com la neteja de parets i adequació i manteniment  de diverses aules de l'entitat SAO - Prat  (Suport - Aprenentatge - Orientació ), que promou projectes educatius orientats a infants i joves amb dificultats socials, i que col·labora intensament amb el Programa de Mediació. Aquestes activitats (entre 2 i 4 sessions, en funció dels danys ocasionats) es fan els dissabtes.

Aquest projecte té el suport del Departament de Justícia de la Generalitat, com a resultat  del treball conjunt dels programes de Mediació de l'Ajuntament i de Justícia Juvenil. Fruit d'aquesta col·laboració, Justícia subvenciona un monitor que acompanya els joves en aquestes activitats, ja que tres dels deu joves participants tenen oberts procediments penals a la Fiscalia de Menors per la importància dels desperfectes ocasionats.

Aquest mateix grup de joves començaran aviat a col·laborar amb l'equip educatiu de SAO en activitats de suport escolar i altres amb infants de 6 a 10  anys, dos dies a la setmana, i en diferents torns.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 1 desembre, 2021 - 19:30

Primer any del model de gestió pública de l’atenció domiciliària del Prat, un dels primers municipis catalans a desmercantilitzar el servei

El ple aprova que el Servei d’Ajuda a Domicili (SAD) del Prat sigui gestionat...

dimecres, 1 desembre, 2021 - 13:45

El Prat commemorarà el Dia Internacional del Drets Humans amb diferents activitats

L'Organització de les Nacions Unides va establir el 10 de desembre com el Dia Internacional dels Drets Huma...