Esteu aquí

Jornada de reflexió sobre models d'integració i polítiques interculturals

Amb la presència de personal tècnic municipal, Policia Local i Mossos d'Esquadra

Moment de la jornada.

dimecres, 1 febrer, 2017 - 09:15

El Centre Cívic Sant Jordi – Ribera Baixa ha acollit, organitzat pel programa de Nova ciutadania i interculturalitat de l’Ajuntament, una jornada de formació i reflexió sobre models d'integració i polítiques interculturals.

La jornada la va dirigir Dani de Torres, expert en polítiques innovadores de gestió de la diversitat del Consell d’Europa i director de la Red Española de Ciudades Interculturales. Hi van participar 55 tècnics i tècniques vinculats als diferents departaments municipals, Policia Local i Mossos d’Esquadra. 

Més diversitat sociocultural

A la jornada es va reflexionar sobre els reptes que planteja l’augment de la diversitat sociocultural tant a nivell global com local. S'hi va aprofundir en l’enfocament intercultural, amb l’objectiu d’augmentar la capacitació de les persones assistents i poder implementar polítiques que reconeguin positivament la diversitat social i cultural a favor de tothom.  

Dani de Torres va definir la interculturalitat a partir de tres condicions necessàries: la igualtat de drets, deures i oportunitats per a tothom; el respecte de la diversitat cultural; i la promoció de la interacció positiva entre les persones diverses.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 18 maig, 2021 - 15:00

Finalitza el "Ribera Talent" amb la participació i el talent del jovent de la ciutat

El divendres es van lliurar els premis als vídeos guanyadors en un acte...

dilluns, 17 maig, 2021 - 12:30

Avui 17 de maig, Dia Internacional contra la LGTBIfòbia

Per primera vegada es commemora al Prat, el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Un dia que té lloc cada 17 de maig i que pretén donar suport i...
Manifest Consell Infants Dia Mundial contra LGTBIfobia

dilluns, 17 maig, 2021 - 12:15

Prop de 30 nens i nenes han treballat durant dos cursos el respecte a la diversitat sexual, afectiva i de gènere, al Consell dels Infants del Prat

Els nens i nenes del Consell dels Infants s’han encarregat d’elaborar el...