Esteu aquí

IntersECCions celebra els seus cinc anys amb una publicació

S'ha presentat i fet publica en motiu de la lliçó inaugural del curs

dijous, 16 setembre, 2021 - 09:30

El passat 9 de setembre, en el marc de la lliçó inaugural del curs 2021-2022, la tinenta d'alcalde d'educació i cultura va presentar la nova publicació d'IntersECCions i amb la qual es celebren els cinc anys de desplegament del programa.

Un programa municipal d'educació, cultura i comunitat

IntersECCions és una iniciativa de ciutat impulsada per l'Ajuntament del Prat de Llobregat realitzada amb col·laboració de 12 centres i programes culturals, 31 centres educatius, 8  serveis i comunitats educatives i 4 entitats culturals, a més a més de comptar amb la participació puntual d'un gran nombre d'entitats i serveis municipals.

Des que l'any 2016 el programa IntersECCions comencés a donar els seus primers passos, curs rere curs durant aquest 5 anys, la proposta ha anat consolidant-se. Recuperant les dades del curs 2019-20, el programa és possible cada curs gràcies a la implicació de 380 professionals: docents, educadors, dinamitzadors, tècnics municipals i altres professionals dels àmbits educatius i culturals. Totes elles i ells treballen de manera conjunta per impulsar al voltant de 51 projectes, 4 projectes en xarxa i 11 entorns d'aprenentatge cada curs.

Cinc anys en un llibre

Un dels objectius de la publicació "IntersECCions: Educació, Cultura, Comunitat" és donar a conèixer i reconèixer tota aquesta implicació i treball col·lectiu. Una tasca conjunta que fa possible que s'ofereixin cada curs més de 11.953 oportunitats de participació en projectes de cultura i educació de qualitat, adreçades a la ciutadania i comunitats del Prat de Llobregat. 

La publicació també vol ser una finestra per fer visible i compartir amb les persones col·laboradores en el programa i la ciutadania, la diversitat de les propostes i vivències aplegades al llarg d'aquests cinc anys. Podreu trobar, organitzat segons els cinc àmbits de treball (Lectura, Impuls de l’Anglès, Educació en les arts, Coneixement de la ciutat i Coneixement científic, tecnològic i digital),  opinions i experiències en primera persona d'alumnes, famílies, voluntaris, docents, educadores, dinamitzadores i equips directius que han participat i participen del programa IntersECCions.

IntersECCions: una aposta de ciutat

La publicació aprofundeix en els objectius i el plantejament global i de ciutat del programa. Aquests continguts venen acompanyats amb reflexions d'experts, tant de l'àmbit educatiu com cultural, que situen els reptes del programa en el marc dels debats actuals al voltant del drets culturals i el dret a una educació de qualitat i equitativa.

Per últim, la publicació posa de relleu l'aposta política que representa IntersECCions, un programa per fer front a reptes de ciutat, que planteja el seu desenvolupament des de la corresponsabilitat amb tots els centres educatius públics, centres culturals i entitats i serveis de la ciutat que formen part de l'ecosistema educatiu i cultural del Prat de Llobregat.

Descarrega la publicació

Publicació "IntersECCions: Educació, Cultura, Comunitat" (pdf - 9463144 bytes)

Compartir