Esteu aquí

Innovadora campanya #Tocateles de l’Ajuntament en favor de la salut mamària

L’acte central se celebrarà aquest dissabte, 21 d’octubre, a la pl. de Catalunya

dimecres, 18 octubre, 2017 - 08:30

L’Ajuntament del Prat ha apostat enguany per una imatge innovadora, artística i impactant per sensibilitzar sobre la importància de la salut mamària i la prevenció del càncer de mama, mitjançant la campanya “Toca-te-les” (#Tocateles). En col·laboració amb la fotògrafa i artista local Núria Oreja, l’Ajuntament ha pensat aquesta acció comunitària en el marc de la celebració dels Dies Mundials per la Salut Mamària i de la Prevenció del Càncer de Mama. La campanya està impulsada pels Serveis municipals de Salut Pública i Consum

La imatge gràfica de la campanya es basa en les fotos de més d’un centenar de persones que es palpen els pits, majoritàriament dones, que contemplen una àmplia diversitat de formes corporals i en què no s’identifica el seu rostre. Totes elles van respondre a la crida ciutadana que va llançar l’Ajuntament per participar en la sessió fotogràfica del passat 7 de setembre, a càrrec de Núria Oreja. 

Atès l’allau de persones que hi van participar, l’Ajuntament va decidir que les imatges fossin el fil conductor de la seva campanya de sensibilització. Amb el lema #Tocateles, la campanya vol referir-se a la necessitat de l’autoexploració mamària i del coneixement del propi cos, com a forma de cura de la salut. Tot i això, la campanya remarca que l’autoexploració mamària és recomanable, però mai pot substituir les recomanacions mèdiques, protocols i proves diagnòstiques establertes per a la detecció precoç. 

Actes de la campanya #Tocateles

A l’entorn dels Dies Mundials per la Salut Mamària (15 d’octubre) i de la Prevenció del Càncer de Mama (19 d’octubre), l’Ajuntament del Prat, en col·laboració amb la Junta Local de l’AECC Catalunya contra el càncer i altres entitats, ha organitzat diverses activitats durant la segona quinzena d’octubre.

El 19 d’octubre, s’il·luminarà de rosa la façana de la Casa de la Vila i de la torre de l’Aigua de la. pl. de Catalunya, dissabte 21 d’octubre tindrà lloc l’acte central de la campanya, on es faran activitats de caire lúdic, musical... Entre les 17.30 i les 20 h, a la pl. de Catalunya, la fotògrafa Núria Oreja farà fotos a les persones que ho desitgin. Des de l’organització s’anima les persones que vulguin a fer-se fotografies palpant-se els pits i publicar-les a les seves xarxes socials, amb el hashtag #Tocateles, en suport a la campanya.

Entre la resta d’activitats, figura la xerrada “He tingut càncer, i ara què?”, en què es podrà escoltar el testimoni de mares que han alletat els seus nadons en el procés de tractament de càncer, a més de diverses expertes en el tema. L’acte es farà a l’Equipament Cívic del Delta del Llobregat el dijous, 26 d’octubre, a les 18 h. Es poden consultar la resta d’activitats fent clic aquí

El càncer de mama, el més freqüent entre les dones a Catalunya 

El càncer de mama és el més freqüent entre les dones i el risc de patir-ne augmenta amb l’edat, especialment a partir dels 50 anys. La seva prevenció i detecció precoç és clau, perquè, com més aviat es detecti, més opcions i menys agressives es poden oferir per tractar-lo (cirurgia conservadora en lloc de mastectomia, per exemple). El programa de cribatge, consistent en fer mamografies cada dos anys i adreçat a dones d’entre 50 i 69 anys, augmenta les possibilitats de curació dels càncers detectats precoçment i pot disminuir la mortalitat per aquest tumor entre un 25% i un 35%. Gràcies a la prevenció, en els últims anys, la taxa de mortalitat per càncer de mama ha disminuït a raó d’un 2,6% anual, segons dades de la Generalitat de Catalunya corresponents a l’any 2016.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 18 gener, 2022 - 11:30

Obertes les inscripcions del Taller Gran

En marxa a partir del 7 de febrer

dimarts, 18 gener, 2022 - 10:15

L’Ajuntament del Prat habilita punts d’impressió del certificat covid per lluitar contra la bretxa digital

L’Omisc, l’OIAS, els EBAS Marina i Ribera Baixa, els Centres Esportius...

divendres, 14 gener, 2022 - 11:00

"In-Sanctus?" visibilitza, a través de la fotografia, les violències que pateixen les dones

L'exposició amb les imatges del projecte guanyador de la beca de fotografia i...