Esteu aquí

Infants del Prat comproven que l’#WCNomésVolPaper

El Consell dels Infants visita la depuradora del Baix Llobregat i el CRAM com activitat complementària al seu pla de treball

Visita dels infants a la depuradora.

Moment de la visita dels infants a la depuradora.

dijous, 23 febrer, 2017 - 08:30

El dissabte 18 de febrer, quinze nois i noies del Consell dels Infants del Prat van fer una sortida amb l’objectiu de sensibilitzar, completar informació i, posteriorment, poder socialitzar amb la resta del municipi la problemàtica del llançament de tovalloletes humides al vàter. 

Sota el lema #WCNomésVolPaper, els infants van comprovar l’impacte mediambiental tan negatiu que genera aquest hàbit tan estès i on la solució passaria, entre altres mesures, per tirar la tovalloleta a una paperera o modificar els etiquetatges dels envasos. 

El matí es va dividir en dos sortides; en primer lloc, els nens i nenes es van desplaçar a l’EDAR (estació depuradora d’aigües residuals) del Baix Llobregat, situada en terme municipal del Prat. Després van esmorzar a la platja i, per últim van visitar el CRAM, el centre de recuperació d’animals marins.

Depuradora

Durant la visita a la depuradora, els infants van aprendre com les tovalloletes humides embussen les canonades de la ciutat  i les instal·lacions de tractament de les aigües, ja que  aquest tipus de paper, sovint, no és biodegradable al 100% (una tovalloleta triga entre 5 i 8 hores en arribar al mar i no es desfà fins al cap de 6 mesos).

CRAM

Al CRAM van poder conèixer de primera mà l’impacte d’aquest fet en la fauna marina i, en conseqüència, en la nostra alimentació.

#WCNomésVolPaper és el lema del pla de treball d’enguany, on totes les activitats i sessions de treball giren al voltant de l’impacte mediambiental de les tovalloletes humides en el nostre ecosistema. 

Imatges de la visita


 

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 26 maig, 2020 - 14:45

La preinscripció al batxillerat, del 27 de maig al 3 de juny

El període de preinscripció per a batxillerat es farà entre els dies 27 de maig i 3 de juny. Han de presentar la sol·licitud de preinsc...

dimarts, 26 maig, 2020 - 12:00

Comença el període de preinscripció per al curs 2020-21 dels Programes de Formació i Inserció (PFI)

Els PFI estan adreçats a joves que no han finalitzat l’ESO per promoure el...

dilluns, 25 maig, 2020 - 15:00

Les zones blaves del Prat tornaran a estar operatives el 2 de juny

Des de l'inici de l'estat d'alarma han estat gratuïtes, ja que la població...