Esteu aquí

Infants actius, projecte pioner per introduir hàbits saludables entre nens i nenes amb sobrepès

Del 16 de gener al 31 de maig al CEM Sagnier

dimarts, 9 gener, 2018 - 09:30

L’Àrea d’Esports i Salut Pública de l’Ajuntament del Prat, en col·laboració amb els Centres d’Atenció Primària (CAP) de la ciutat, posen en marxa el projecte Infants actius, adreçat a nens i nenes de 10 a 12 anys en situació de sobrepès, i a les seves famílies. 

Les sessions començaran dimarts 16 de gener i finalitzaran dijous 31 de maig de 2018, i es faran al CEM Sagnier. El programa consta d'un seguit de propostes teòriques i pràctiques, que inclouen aspectes relacionats amb la cuina, l’alimentació, la nutrició, el moviment, la cura del cos i la pràctica de l’esport, la dansa i les activitats lúdiques. També hi haurà suport psicològic a disposició de les persones participants.

Setmanalment, les activitats físiques es faran els dimarts, de 16.45 a 18 h, les aquàtiques els dijous de 16,45 a 17.45 h, i els hàbits saludables els dijous de 18 a 19 h. També hi haurà sessions quinzenals per a pares, mares o tutors/es, els dimarts de 17 a 18 h.

Com s'hi pot participar? 

Qualsevol persona interessada a participar en el projecte haurà de passar per la consulta de pediatria del seu CAP. El recurs està pensat per a un total de 15 infants. El cost per a les famílies serà de 60 euros al trimestre (encara que el cost total és superior, la diferència l’assumeix l’Ajuntament). S'exigirà compromís d’assistència i participació durant el temps que dura el projecte.

El problema de l’obesitat infantil

L’obesitat és un dels trastorns nutricionals més freqüents durant la infància i està augmentant progressivament amb la disminució de l’activitat física i els mals hàbits alimentaris. És per això que els CAP i l’Àrea d’Esports i Salut Pública de l’Ajuntament del Prat han pensat i creat aquest projecte per donar resposta a aquesta situació. 

L’objectiu és aportar les eines adequades per fer front a aquesta problemàtica i millorar la salut de la nostra població infantil. L’actuació pretén que els infants incorporin a la seva vida la pràctica regular d’activitat física adequada i una alimentació complerta, sana i equilibrada. El projecte, a més, abordarà qüestions relacionades amb l’afectivitat, la comunicació i les emocions.

Per a més informació us podeu adreçar a salut@elprat.cat i consultar aquesta pàgina web.

Fullet Infants actius El Prat 2018

Infants actius 2018 (pdf - 135467 bytes)

Compartir