Esteu aquí

Infants actius, projecte pioner per introduir hàbits saludables entre nens i nenes amb sobrepès

Del 16 de gener al 31 de maig al CEM Sagnier

dimarts, 9 gener, 2018 - 09:30

L’Àrea d’Esports i Salut Pública de l’Ajuntament del Prat, en col·laboració amb els Centres d’Atenció Primària (CAP) de la ciutat, posen en marxa el projecte Infants actius, adreçat a nens i nenes de 10 a 12 anys en situació de sobrepès, i a les seves famílies. 

Les sessions començaran dimarts 16 de gener i finalitzaran dijous 31 de maig de 2018, i es faran al CEM Sagnier. El programa consta d'un seguit de propostes teòriques i pràctiques, que inclouen aspectes relacionats amb la cuina, l’alimentació, la nutrició, el moviment, la cura del cos i la pràctica de l’esport, la dansa i les activitats lúdiques. També hi haurà suport psicològic a disposició de les persones participants.

Setmanalment, les activitats físiques es faran els dimarts, de 16.45 a 18 h, les aquàtiques els dijous de 16,45 a 17.45 h, i els hàbits saludables els dijous de 18 a 19 h. També hi haurà sessions quinzenals per a pares, mares o tutors/es, els dimarts de 17 a 18 h.

Com s'hi pot participar? 

Qualsevol persona interessada a participar en el projecte haurà de passar per la consulta de pediatria del seu CAP. El recurs està pensat per a un total de 15 infants. El cost per a les famílies serà de 60 euros al trimestre (encara que el cost total és superior, la diferència l’assumeix l’Ajuntament). S'exigirà compromís d’assistència i participació durant el temps que dura el projecte.

El problema de l’obesitat infantil

L’obesitat és un dels trastorns nutricionals més freqüents durant la infància i està augmentant progressivament amb la disminució de l’activitat física i els mals hàbits alimentaris. És per això que els CAP i l’Àrea d’Esports i Salut Pública de l’Ajuntament del Prat han pensat i creat aquest projecte per donar resposta a aquesta situació. 

L’objectiu és aportar les eines adequades per fer front a aquesta problemàtica i millorar la salut de la nostra població infantil. L’actuació pretén que els infants incorporin a la seva vida la pràctica regular d’activitat física adequada i una alimentació complerta, sana i equilibrada. El projecte, a més, abordarà qüestions relacionades amb l’afectivitat, la comunicació i les emocions.

Per a més informació us podeu adreçar a salut@elprat.cat i consultar aquesta pàgina web.

Fullet Infants actius El Prat 2018

Infants actius 2018 (pdf - 135467 bytes)

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 23 maig, 2019 - 12:15

Campanya informativa a comerços sobre els drets de les persones consumidores

Publicitat de preus, horari, factura, fulls oficials de reclamació i cartell...

dimecres, 22 maig, 2019 - 12:15

Unes 700 persones participen al XII Festival de Sopes del Món

Diumenge passat es va celebrar al barri de Sant Cosme la XII edició del Festival de Sopes del Món, organitzat per GATS i on es va repartir...

dimecres, 22 maig, 2019 - 10:45

Tres escoles del Prat van construint el projecte de camins escolars

Es presenta el projecte pilot a les comunitats de les escoles Pepa Colomer,...