Esteu aquí

Gran estalvi energètic gràcies al nou enllumenat a polígons industrials

Abans de fi d'any se substituiran les llumeneres de vapor de sodi per altres de tecnologia led als polígons Pratenc, Mas Blau II i Mas Mateu

divendres, 1 juliol, 2016 - 15:00

L'Ajuntament del Prat substituirà abans de fi d'any l'enllumenat públic dels polígons industrials i de negocis Pratenc, Mas Blau II i Mas Mateu, a fi d'aconseguir un important estalvi d'energia. Les llumeneres de vapor de sodi, una tecnologia obsoleta i poc eficient, es canviaran per altres de tecnologia led, que tenen un rendiment lumínic molt superior. En total s'han substituït 660 llumeneres, la totalitat de les que hi havia en aquests tres polígons.

Aquesta substitució està subvencionada en un 75% per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Regulació lumínica horària
La tecnologia led que s'instal·larà als polígons disposa d'una alta capacitat de regulació lumínica, que la fa encara més eficient. Així, durant el vespre i les primeres hores de la nit la il·luminació serà del 100% , mentre que avançada la nit, aprofitant l'escassa afluència de vianants, es reduirà la potència lumínica al 50%. A les èpoques de l'any amb menys durada del dia solar, la potència s'incrementarà fins al 100% abans de l’alba.

Entre un 40% i un 60% d'estalvi
L'estalvi total que s'espera aconseguir se situa entre el 40% i el 60% de la despesa actual. La tecnologia led aporta, respecte del vapor de sodi, un estalvi d'entre el 25% i el 40%, mentre que la regulació horària aconsegueix estalvis del 30%.

Pel que fa a les emissions, continuaran sent 0, ja que l'Ajuntament compra energia amb garantia d'origen renovable des de fa anys. L'Ajuntament del Prat té un compromís europeu de reducció del 20% d'emissions de CO2, l'any 2020.
 

Compartir

Noticies relacionades

Taula pel Clima

dilluns, 28 novembre, 2022 - 22:00

Gairebé una trentena de persones participen a la Taula pel Clima

La trobada, que va tenir lloc a la Casa de l’Energia, va ser el punt d’inici...
Autopsia residus

dimecres, 23 novembre, 2022 - 19:00

Gairebé el 80% dels residus del contenidor gris són reciclables

Al Prat, durant aquests dies, celebrem la Setmana Europea de la Prevenció de...

divendres, 11 novembre, 2022 - 13:15

Estrenem una nova Jugateca!

El nou mòdul dedicat a l’educació ambiental està ubicat a la platja del Prat,...