Esteu aquí

Gran estalvi energètic gràcies al nou enllumenat a polígons industrials

Abans de fi d'any se substituiran les llumeneres de vapor de sodi per altres de tecnologia led als polígons Pratenc, Mas Blau II i Mas Mateu

divendres, 1 juliol, 2016 - 15:00

L'Ajuntament del Prat substituirà abans de fi d'any l'enllumenat públic dels polígons industrials i de negocis Pratenc, Mas Blau II i Mas Mateu, a fi d'aconseguir un important estalvi d'energia. Les llumeneres de vapor de sodi, una tecnologia obsoleta i poc eficient, es canviaran per altres de tecnologia led, que tenen un rendiment lumínic molt superior. En total s'han substituït 660 llumeneres, la totalitat de les que hi havia en aquests tres polígons.

Aquesta substitució està subvencionada en un 75% per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Regulació lumínica horària
La tecnologia led que s'instal·larà als polígons disposa d'una alta capacitat de regulació lumínica, que la fa encara més eficient. Així, durant el vespre i les primeres hores de la nit la il·luminació serà del 100% , mentre que avançada la nit, aprofitant l'escassa afluència de vianants, es reduirà la potència lumínica al 50%. A les èpoques de l'any amb menys durada del dia solar, la potència s'incrementarà fins al 100% abans de l’alba.

Entre un 40% i un 60% d'estalvi
L'estalvi total que s'espera aconseguir se situa entre el 40% i el 60% de la despesa actual. La tecnologia led aporta, respecte del vapor de sodi, un estalvi d'entre el 25% i el 40%, mentre que la regulació horària aconsegueix estalvis del 30%.

Pel que fa a les emissions, continuaran sent 0, ja que l'Ajuntament compra energia amb garantia d'origen renovable des de fa anys. L'Ajuntament del Prat té un compromís europeu de reducció del 20% d'emissions de CO2, l'any 2020.
 

Compartir

Noticies relacionades

Tall de trànsit carrer Centre

dimecres, 24 febrer, 2021 - 11:45

Tall de trànsit al carrer Centre i canvi de sentit d'un tram del carrer Ignasi Iglésias

L'Ajuntament aprofitarà aquestes actuacions per construir un pas de vianants...
AMEP

dimarts, 23 febrer, 2021 - 13:15

El Prat, membre del grup motor de l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública

Avui s’ha constituït aquesta associació amb 74 municipis i 4 entitats i té...

dissabte, 20 febrer, 2021 - 10:00

"La radio del Somormujo" arriba als 100 programes a El Prat Ràdio

"La radio del Somormujo", l'únic programa exclusiu sobre el món de les aus que s'emet de forma regular a l'estat espanyol, a través d'...