Esteu aquí

Gairebé el 80% dels residus del contenidor gris són reciclables

Al Prat, durant aquests dies, celebrem la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb activitats a les escoles per fomentar el reciclatge i els productes reutilitzables.

Autopsia residus

dimecres, 23 novembre, 2022 - 19:00

Durant el mes de novembre, la ciutat s’ha sumat a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Es tracta d’un cicle d’activitats que té com a objectiu reforçar un missatge clar: hem de generar menys residus. De fet, s’estima que gairebé el 80% dels residus de contenidor gris, i que no s’aprofiten,  són matèries que poden ser reciclables si els aboquem al contenidor corresponent. Per tant, necessitem la col·laboració ciutadana per millorar la recollida selectiva.

Per demostrar que podem fer més, els centres educatius han participat en diverses activitats de sensibilització com ara una ‘autòpsia de residus’, en la qual s’ha estripat la brossa d’un contenidor i s’ha analitzat quins elements s’havien abocat. Hi destaca la gran quantitat de matèria orgànica, que correspondria al contenidor marró, i els envasos, que pertanyen al contenidor groc.

A més a més, nombrosos centres realitzen durant cada curs escolar diversos tallers del Catàleg d’Activitats i Serveis Educatius que ofereix l’Ajuntament cada curs sobre medi ambient i prevenció de residus. A través d’aquestes formacions, s’explica la importància de no fer servir envasos d’un sol ús, com ara ampolles de plàstic, o fer una bona separació de residus a casa per garantir que es pot recupera el màxim possible. A mode d’exemple, per fomentar la reducció de residus durant l’esmorzar,  s’han repartit portaentrepans que es poden fer servir a diari i evitar, així, plàstics i paper d’alumini.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 1 desembre, 2022 - 13:30

La Fira Avícola del Prat unirà enguany la millor gastronomia de proximitat amb la defensa de la sostenibilitat social i ambiental

La Fira se celebra abans que en anys anteriors, del 2 al 4 de desembre
Taula pel Clima

dilluns, 28 novembre, 2022 - 22:00

Gairebé una trentena de persones participen a la Taula pel Clima

La trobada, que va tenir lloc a la Casa de l’Energia, va ser el punt d’inici...

divendres, 11 novembre, 2022 - 13:15

Estrenem una nova Jugateca!

El nou mòdul dedicat a l’educació ambiental està ubicat a la platja del Prat,...