Esteu aquí

Fruites i verdures d’estiu omplen de color el Mercat de Pagès

L'estiu és la temporada més productiva

Mercat pagès estiu

dijous, 12 juliol, 2018 - 13:30

Els camps del Parc Agrari del Baix Llobregat viuen el seu moment més productiu durant l’estiu i això es tradueix en una invasió de fruites i hortalisses de temporada en el Mercat de Pagès i en els restaurants que treballen amb productes locals al Prat. Així, el juliol, l’agost i el setembre, l’augment de la diversitat d’aliments frescos i de proximitat a l’abast de la majoria faciliten poder gaudir d’una dieta saludable, variada i que aporti la hidratació necessària per fer front a les altes temperatures.

El tomàquet, protagonista

El tomàquet és un dels protagonistes de la temporada, ingredient fonamental d’amanides, gaspatxos, salmorejos i molts altres plats refrescants de la cuina mediterrània. Si bé es pot aconseguir durant tot l’any, aquests mesos es troba en el moment més esplendorós, tal i com ho demostren el seu sabor i aroma. L’acompanyen a l’horta del Baix Llobregat, però, nombroses hortalisses molt apreciades en la nostra gastronomia, com l’albergínia, el carbassó, el pebrot, la pastanaga o el cogombre. També és la millor època per gaudir de la mongeta tendra, que se suma a altres verdures disponibles durant pràcticament tot l’any, com els espinacs, els créixens i la ruca.

Fruites variades

Sens dubte, l’estiu és el moment en què els mercats vesteixen més colors i això és a causa, sobretot, de la presència de fruites que no trobem durant la resta de l’any. Quan encara no s’han esgotat les últimes cireres, arriben a les parades els préssecs, les síndries, les nectarines i les prunes. I, més avançada la temporada, els melons, les figues i les pomes primerenques. Durant els mesos càlids és possible trobar als camps de l’entorn, a més, blat de moro o alfàbrega, que desapareixen quan comencen a baixar els termòmetres.

Totes aquests fruites i hortalisses, acabades de collir i de Km 0, es poden adquirir directament dels productors i productores cada dissabte al matí al Mercat de pagès del Prat, a la plaça Pau Casals. Podeu consultar quins són els productes de temporada a: http://www.elprat.cat/estiu/viu-lestiu-al-prat/viu-la-gastronomia.     

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 9 agost, 2019 - 11:00

L'aigua de la platja del Prat, excel·lent per al bany, segons les anàlisis

Durant la temporada de bany, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) fa analítiques periòdiques de l'aigua de la platja d...

divendres, 2 agost, 2019 - 09:45

L'aigua de la platja continua sent excel·lent per al bany, segons les anàlisis

Durant la temporada de bany, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) fa analítiques periòdiques de l'aigua de la...

divendres, 19 juliol, 2019 - 13:45

L'aigua de la platja continua sent excel·lent per al bany, segons les anàlisis

Durant la temporada de bany, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) fa analítiques periòdiques de l'aigua de la p...