Esteu aquí

Fruites i verdures d’estiu omplen de color el Mercat de Pagès

L'estiu és la temporada més productiva

Mercat pagès estiu

dijous, 12 juliol, 2018 - 13:30

Els camps del Parc Agrari del Baix Llobregat viuen el seu moment més productiu durant l’estiu i això es tradueix en una invasió de fruites i hortalisses de temporada en el Mercat de Pagès i en els restaurants que treballen amb productes locals al Prat. Així, el juliol, l’agost i el setembre, l’augment de la diversitat d’aliments frescos i de proximitat a l’abast de la majoria faciliten poder gaudir d’una dieta saludable, variada i que aporti la hidratació necessària per fer front a les altes temperatures.

El tomàquet, protagonista

El tomàquet és un dels protagonistes de la temporada, ingredient fonamental d’amanides, gaspatxos, salmorejos i molts altres plats refrescants de la cuina mediterrània. Si bé es pot aconseguir durant tot l’any, aquests mesos es troba en el moment més esplendorós, tal i com ho demostren el seu sabor i aroma. L’acompanyen a l’horta del Baix Llobregat, però, nombroses hortalisses molt apreciades en la nostra gastronomia, com l’albergínia, el carbassó, el pebrot, la pastanaga o el cogombre. També és la millor època per gaudir de la mongeta tendra, que se suma a altres verdures disponibles durant pràcticament tot l’any, com els espinacs, els créixens i la ruca.

Fruites variades

Sens dubte, l’estiu és el moment en què els mercats vesteixen més colors i això és a causa, sobretot, de la presència de fruites que no trobem durant la resta de l’any. Quan encara no s’han esgotat les últimes cireres, arriben a les parades els préssecs, les síndries, les nectarines i les prunes. I, més avançada la temporada, els melons, les figues i les pomes primerenques. Durant els mesos càlids és possible trobar als camps de l’entorn, a més, blat de moro o alfàbrega, que desapareixen quan comencen a baixar els termòmetres.

Totes aquests fruites i hortalisses, acabades de collir i de Km 0, es poden adquirir directament dels productors i productores cada dissabte al matí al Mercat de pagès del Prat, a la plaça Pau Casals. Podeu consultar quins són els productes de temporada a: http://www.elprat.cat/estiu/viu-lestiu-al-prat/viu-la-gastronomia.     

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 2 juliol, 2020 - 09:30

El Mercat de Pagès torna al seu lloc habitual a la pl. de Pau Casals

Cal seguir respectant les mesures de distància i higiene i actuar amb...

dilluns, 22 juny, 2020 - 13:45

L'Ajuntament comença a retirar les pedres de la platja de Can Camins

Fa mesos que estava esperant el permís de la Generalitat per poder actuar

divendres, 19 juny, 2020 - 14:00

Resultat excel·lent de la primera analítica de la temporada de la qualitat de l'aigua de la platja

Aquesta setmana ha començat l'abocament de 80.000 metres cúbics de sorra