Esteu aquí

Formació en eines i tendències de la logística 4.0

El curs s’emmarca en el Projecte OIL (Ocupació en la Indústria Local) de la Diputació de Barcelona, en què participa l’Ajuntament del Prat de Llobregat.

Curs Eines i tendències de la logística 4.0

divendres, 28 juny, 2019 - 12:30

La Quarta Revolució Industrial és un fet i ho saben les 17 persones que han iniciat aquest dimarts el curs “Eines i tendències de la logística 4.0”. La formació s’emmarca en el Projecte OIL (Ocupació en la Indústria Local) de la Diputació de Barcelona, en què participa l’Ajuntament del Prat de Llobregat.  

En l’actualitat, estem immersos en un nou paradigma, la Quarta Revolució Industrial o el que es coneix com a Indústria 4.0. És fruit de l’evolució en l’ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC’s), la digitalització i la connectivitat global.

En la Indústria 4.0, la innovació, l’automatització i la incorporació de processos eficients suposen un salt exponencial en la capacitat competitiva de les empreses.

El Projecte OIL cerca i es marca com a objectiu la millora de la competitivitat del sector de la logística i la distribució a la zona Delta de la comarca del Baix Llobregat. Per això, treballa en el diagnòstic dels principals canvis que s’estan introduint en el sector, a partir de la implantació de la indústria 4.0, així com dels nous perfils professionals que s’estan generant i es generaran i de la transformació (nous requeriments) dels perfils clàssics.

D’aquesta manera, es poden dissenyar plans formatius per als treballadors i treballadores per tal que es puguin preparar i adaptar-se a les noves demandes del mercat i així fomentar la inserció laboral de persones a l’atur mitjançant la millora de la seva ocupabilitat i el seu desenvolupament competencial.

El Projecte OIL  s’emmarca dins d’una estratègia territorial de desenvolupament econòmic promoguda i impulsada pels ajuntaments de la zona Delta, el Consell Comarcal i els principals agents econòmics i socials. Està finançat per la Diputació de Barcelona per promoure l’ocupació a la indústria local en el període 2018-2020.

Compartir