Esteu aquí

Força menys ocells migratoris i més tardans aquesta primavera

Se'n desconeixen les causes, que podrien estar vinculades a canvis ambientals a les àrees d'hivernada africanes

dimecres, 6 juny, 2018 - 12:00

Aquesta primavera, els ocells migratoris han arribat més tard i en bastanta menys quantitat. El delta del Llobregat és una de les escales importants en el viatge de les aus migradores de llarga distància que volen des de l’Àfrica subsahariana fins al centre i nord d’Europa. Segons les dades recollides per l’Institut Català d’Ornitologia a la seva plataforma virtual ornitho.cat, aquesta primavera no només és atípica a nivell meteorològic sinó també pel que fa al flux d’aus.

S’han analitzat les aus migradores de llarga distància més freqüents que descansen al nostre país. D'elles, 15 s’estan observant més d’un 10 % menys del que és habitual. En 9 espècies, però, el descens ha estat d'entre el 30 i el 50 %. 

Forta davallada a Anglaterra

Pel que fa a la destinació de les aus, les observacions angleses confirmen també aquesta davallada i destaquen la reducció del 44% del mosquiter de passa o el 67% de la cuereta groga (dues aus molt habituals en el nostre delta). 

Es desconeixen les causes d'aquesta situació, que podrien ser canvis ambientals en les àrees d’hivernada africanes i/o en els punts que es fan servir com a escales en els seus viatges. 

Compartiu les dades

Si sou aficionats als ocells, les vostres observacions són molt útils per estudiar l’evolució de les poblacions i la seva distribució en el temps i l’espai. Al portal web Ornitho.cat de l’Institut Català d’Ornitologia hi participen més de 4.600 observadors i porten acumulades quasi 5 milions de dades. Animeu-vos  a compartir les dades.
 

Compartir

Noticies relacionades

Lliurament Biosphere 2018

dimecres, 13 febrer, 2019 - 16:15

El Prat obté quatre distintius de Compromís per la Sostenibilitat Turística Biosphere

Porta del Delta, la platja, el Centre Municipal de Vela i el Consorci dels...

dimarts, 5 febrer, 2019 - 08:15

El Prat acull la presentació del llibre Sistemes naturals del delta del Llobregat

És una obra col·lectiva publicada per la Institució Catalana d'Història Natural

dilluns, 4 febrer, 2019 - 10:15

Alliberades 5 tortugues babaues a la platja del Prat

Havien estat capturades accidentalment en xarxes pesqueres d'arrossegament a...