Esteu aquí

Força menys ocells migratoris i més tardans aquesta primavera

Se'n desconeixen les causes, que podrien estar vinculades a canvis ambientals a les àrees d'hivernada africanes

dimecres, 6 juny, 2018 - 12:00

Aquesta primavera, els ocells migratoris han arribat més tard i en bastanta menys quantitat. El delta del Llobregat és una de les escales importants en el viatge de les aus migradores de llarga distància que volen des de l’Àfrica subsahariana fins al centre i nord d’Europa. Segons les dades recollides per l’Institut Català d’Ornitologia a la seva plataforma virtual ornitho.cat, aquesta primavera no només és atípica a nivell meteorològic sinó també pel que fa al flux d’aus.

S’han analitzat les aus migradores de llarga distància més freqüents que descansen al nostre país. D'elles, 15 s’estan observant més d’un 10 % menys del que és habitual. En 9 espècies, però, el descens ha estat d'entre el 30 i el 50 %. 

Forta davallada a Anglaterra

Pel que fa a la destinació de les aus, les observacions angleses confirmen també aquesta davallada i destaquen la reducció del 44% del mosquiter de passa o el 67% de la cuereta groga (dues aus molt habituals en el nostre delta). 

Es desconeixen les causes d'aquesta situació, que podrien ser canvis ambientals en les àrees d’hivernada africanes i/o en els punts que es fan servir com a escales en els seus viatges. 

Compartiu les dades

Si sou aficionats als ocells, les vostres observacions són molt útils per estudiar l’evolució de les poblacions i la seva distribució en el temps i l’espai. Al portal web Ornitho.cat de l’Institut Català d’Ornitologia hi participen més de 4.600 observadors i porten acumulades quasi 5 milions de dades. Animeu-vos  a compartir les dades.
 

Compartir

Noticies relacionades

Entrega del segell Biosphere

dimecres, 16 setembre, 2020 - 10:30

Sis entitats del Prat obtenen el segell de Compromís per a la Sostenibilitat Turística Biosphere

Cinc d’elles renoven la distinció mentre que una altra, l’Academia Sánchez...
29è Concurs fotogràfic Delta Llobregat

dimecres, 16 setembre, 2020 - 10:15

Oberta la convocatòria per participar al Concurs de Fotografia “Delta del Llobregat”

Enguany, el certamen organitzat per l’Agrupació Fotogràfica Prat i el...

divendres, 7 agost, 2020 - 09:00

La platja naturista s’obre al públic

Afectada pel temporal Glòria es mantenia tancada per evitar riscos