Esteu aquí

Força menys ocells migratoris i més tardans aquesta primavera

Se'n desconeixen les causes, que podrien estar vinculades a canvis ambientals a les àrees d'hivernada africanes

dimecres, 6 juny, 2018 - 12:00

Aquesta primavera, els ocells migratoris han arribat més tard i en bastanta menys quantitat. El delta del Llobregat és una de les escales importants en el viatge de les aus migradores de llarga distància que volen des de l’Àfrica subsahariana fins al centre i nord d’Europa. Segons les dades recollides per l’Institut Català d’Ornitologia a la seva plataforma virtual ornitho.cat, aquesta primavera no només és atípica a nivell meteorològic sinó també pel que fa al flux d’aus.

S’han analitzat les aus migradores de llarga distància més freqüents que descansen al nostre país. D'elles, 15 s’estan observant més d’un 10 % menys del que és habitual. En 9 espècies, però, el descens ha estat d'entre el 30 i el 50 %. 

Forta davallada a Anglaterra

Pel que fa a la destinació de les aus, les observacions angleses confirmen també aquesta davallada i destaquen la reducció del 44% del mosquiter de passa o el 67% de la cuereta groga (dues aus molt habituals en el nostre delta). 

Es desconeixen les causes d'aquesta situació, que podrien ser canvis ambientals en les àrees d’hivernada africanes i/o en els punts que es fan servir com a escales en els seus viatges. 

Compartiu les dades

Si sou aficionats als ocells, les vostres observacions són molt útils per estudiar l’evolució de les poblacions i la seva distribució en el temps i l’espai. Al portal web Ornitho.cat de l’Institut Català d’Ornitologia hi participen més de 4.600 observadors i porten acumulades quasi 5 milions de dades. Animeu-vos  a compartir les dades.
 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 25 novembre, 2022 - 19:15

Porta del Delta convida a descobrir el Prat amb un nou vídeo promocional que posa en valor el turisme sostenible

La peça ja s’ha estrenat a les xarxes socials i es podrà veure també a l...

divendres, 25 novembre, 2022 - 19:00

El pollastre Pota Blava i la gastronomia local tornen a ser els protagonistes de la Fira Avícola Raça Prat

La 49a edició d’aquest emblemàtic esdeveniment tindrà lloc els dies 2, 3 i 4...

dimarts, 25 octubre, 2022 - 14:00

Arriba la segona Nit de Tapes al Mercat Municipal

Se celebrarà el pròxim dissabte 5 de novembre de 20.00 a 23.30