Esteu aquí

Festa del Voluntariat: la suma de moltes accions petites fa una diferència

Reconeixença de la feina de les persones voluntàries i compartició d'experiències

dimecres, 13 juny, 2018 - 13:30

El passat dissabte vam gaudir de la 3a Festa del Voluntariat del Prat, un acte de reconeixement a la gran tasca que fan les persones voluntàries de la ciutat. Enguany han participar més de 100 voluntaris i voluntàries que participen de projectes de diferents entitats.

300 entitats

L’Ajuntament, en col·laboració amb les entitats, ha volgut tornar a fer reconeixença de la gran labor que fan les i els voluntaris per tal que la vida comunitària de la ciutat funcioni una mica millor. És per aquest motiu que la festa va arrencar amb unes paraules de l’alcalde del Prat, Lluís Tejedor, on va destacar la gran quantitat de voluntàries i voluntaris que tenim a la ciutat treballant sota l’aixopluc de les quasi 300 entitats que hi ha a la vila.

Vincles comunitaris

Després de l’agraïment de l'alcalde es va poder visionar un petit vídeo de la trobada de voluntaris i voluntàries durant la Mostra d’Entitats de l’any passat, per donar pas a una taula rodona on es va poder reflexionar sobre el paper del voluntariat, amb Laura Casas, Sílvia Gimeno i Josep Maria Puig, qui definia el voluntariat com “una peça fonamental que contribueix amb el seu esforç gratuït a que les coses funcionin una mica millor”, afegint que “el voluntariat crea vincles, crea xarxa, crea relacions que fan que a la ciutat es visqui de manera més comunitària”. Aquesta reflexió la va recolzar Sílvia Gimeno quan assegurava que al Prat “som molts voluntaris i volem ajudar en tot, perquè realment fa molta falta”.

Un cop acabada aquesta taula i una petita pausa, l’Agrupament Escolta i Guia Anton Vilà va dinamitzar, a partir de grups amb voluntàries i voluntaris de diferents entitats, els espais de trobada i d’intercanvi d’experiències que van ocupar el final de la festa. D’aquesta manera, els i les participants van poder conèixer altres projectes de voluntariat, com també altres persones voluntàries del Prat.

Finalment, al bar del centre cívic, els diferents grups de persones voluntàries van realitzar un mural amb els sentiments i emocions que els desperta el voluntariat, tot fent un vermut de cloenda de la Festa del Voluntariat d’aquest any.

Relat gràfic de la Festa del Voluntariat 2018

Relat gràfic de la Festa del Voluntariat 2018 (pdf - 22225428 bytes)

Compartir