Esteu aquí

FES-T@ LAB, acció final del projecte "Investiguem, inventem per ser més sostenibles"

Dijous 13 de juny, en el marc del projecte municipal IntersECCions

04_interseccions_festa_495x330_juny19_2_noticia.jpg

dijous, 6 juny, 2019 - 12:45

El matí del dijous 13 de juny se celebrarà la Fes-T@ Lab, amb tot de jocs i activitats lúdiques. L'alumnat dels centres educatius implicats en el projecte Investiguem, inventem per ser més sostenibles d’IntersECCions podran mostrar el que han elaborat durant el curs i alhora descobriran els projectes dels altres centres. Tot plegat ha estat dissenyat entre tots els agents participants en l’entorn d’aprenentatge de coordinació del projecte.

La preparació d’aquesta festa es va donar a conèixer durant la secció mensual IntersECCions al programa de ràdio Planeta Prat d'El Prat Ràdio (91.6 FM) el passat 29 de maig, en el qual també es va aprofitar per explicar el projecte que s’emmarca dins l’àmbit Científic Tècnic Digital. D’aquesta manera es va informar de quins centres han participat, en què ha consistit el projecte, quins han estat els inicis (LAB 2017-2018), com s’ha desenvolupat el projecte amb els centres educatius, l’alumnat i els equipaments culturals i detallant les accions que passaran simultàniament durant la Fes-T@ Lab als dos centres cívics participants al projecte. Escolteu el podcast aquí.

Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa

Al Centre Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa hi haurà projecció de vídeo tutorials de conscienciació ecològica elaborats per l’alumnat de les escoles Galileo Galilei i El Parc com a punt de partida per fer un tastet de robòtica i reciclatge. A més també s’exposarà el circuit electrònic de microcontroladors que l’alumnat de l’Institut Baldiri Guilera ha realitzat amb la plataforma de software lliure Arduino per promoure l’estalvi d’aigua a partir d’un sistema de reg automàtic de l’hort del centre educatiu.

Al primer torn de 9.30 a 10.45 hores hi passarà l’alumnat de 6è de l’Escola Charles Darwin i el de 6è de l’Escola del Parc; i durant el 2n torn, d’ 11.15 a 12.30 hores, serà l’alumnat de 4rt de l’Escola Bernat Metge, el de 5è de l’Escola Galileo Galilei i nois i noies de 2n d’ESO de l’Institut Baldiri Guilera els que gaudiran programant un robot que simularà una planta de reciclatge.

Centre Cívic Jardins de la Pau

Mentrestant al Centre Cívic Jardins de la Pau els torns s’intercanviaran i l’alumnat tindrà l’oportunitat de participar en un espai de videojocs amb tauletes digitals en el qual podran jugar i mostrar els videojocs que han elaborat a l’aula durant el curs entorn l’estalvi de l’aigua. Així, es compartiran els diferents videojocs sobre consum responsable de l’aigua que l’alumnat de les escoles Charles Darwin, Bernat Metge i l’Institut Baldiri Guilera han realitzat mitjançant l’entorn de programació Scratch.

A primera hora del matí, de 9.30 a 10.45 hores serà el torn de l’alumnat de 4rt de l’Escola Bernat Metge, el de 5è de l’Escola Galileo Galilei i nois i noies de 2n d’ESO de l’Institut Baldiri Guilera; i en el 2n torn, de 11.15 a 12.30 hores, els que podran jugar i mostrar els seus videojocs serà l’alumnat de 6è de l’Escola Charles Darwin i el de 6è de l’Escola del Parc.

15 i 16 de juny 2019

A més, la festa s’allargarà el cap de setmana 15 i 16 de juny al Centre Cívic Jardins de la Pau, d’11h a 13.30h, amb un espai de joc lliure i familiar amb tauletes digitals, on infants i famílies podran jugar i descobrir els videojocs desenvolupats en Scratch per l’alumnat de l’Escola Bernat Metge, Escola Charles Darwin i INS Baldiri Guilera en el marc del projecte “Investiguem, Inventem per ser més sostenibles”.

Podeu seguir totes les accions que passin a la Fes-T@ LAB amb els hastags: #CompartimInterseccions #Interseccions #elprat #elpratonelmoncanvia #InvestiguemInventem #FestaLabPrat

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 15 juny, 2021 - 16:45

Teatre a l’ombra torna al juliol amb música, dansa i circ a l’aire lliure

El cicle estival d’Arts en Viu promogut pel Teatre L’Artesà, aquest any...

divendres, 11 juny, 2021 - 12:15

La XII Jornada Tothom Educa tracta els diferents reptes plantejats per infants, adolescents i famílies del Prat per fer una Ciutat Amiga dels Infants

Han sigut dues sessions online per adaptar-se a la situació sanitària i...

divendres, 11 juny, 2021 - 10:15

Els Combos més petits, protagonistes de L'Escola Sona

El concert del mes de juny va ser l'estrena de 3 combos d'infants de L'Escola...