El projecte Investiguem, inventem per ser més sostenibles neix en el marc del Laboratori científic, tècnic i digital desenvolupat durant el curs 2017-2018 amb la participació de diferents agents educatius i culturals. Es tracta d'un projecte en xarxa on interaccionen diferents centres educatius i equipaments culturals amb voluntat de ser un procés de treball obert a la ciutat. Hi participen els centres cívics Sant Jordi - Ribera Baixa i Jardins de la Pau.

El projecte gira entorn dues idees fonamentals: el binomi investigador - inventor, com a pràctica d’entendre el món i emprendre solucions creatives des d’una perspectiva crítica relacionada amb la segona idea, la sostenibilitat ambiental i energètica.

Disposa de tres línies singulars per treballar amb els alumnes: la realització d’un videojoc, la posada en marxa d’una obra de teatre i el disseny de prototips amb la plataforma Arduino. A més, s’afegeix una proposta de comunicació transversal realitzada pels propis alumnes amb la col·laboració del Prat TV al llarg de tot el curs.

Aquest curs 2018-2019 el projecte es desenvolupa a 4 escoles,1 institut i 2 centres cívics: escola Charles Darwin, escola del Parc, escola Bernat Metge, escola Galileo Galilei, institut Baldiri Guilera, centre cívic Jardins de la Pau i centre cívic Sant Jordi Ribera Baixa.

 

Treball en xarxa

El treball en xarxa entre els equipaments municipals, centres culturals i centres educatius de la ciutat ens permet poder dur a terme projectes amb objectius compartits, major abast social i més coherència. Sumant-hi les capacitats i recursos de cadascuna, unificant les capacitats i els esforços i posant en relació les accions.

 

Investiguem, inventem per ser més sostenibles a l'Escola Galileo Galilei

S’adreça als alumnes de 5è de primària en horari lectiu amb una dedicació d’una hora setmanal.Treballen per grups. L’espai d’ assaig serà tant en horari lectiu com en horari no lectiu de manera voluntària on també podran participar alumnes d’altres centres.

 

Investiguem, inventem per ser més sostenibles a l'Escola del Parc

S’adreça als alumnes de 6è de primària en horari lectiu durant una hora lectiva i alguns alumnes participen en el grup de treball compartit en la realització del guió i disseny de personatges i fons del vídeo joc. Es treballarà durant 15 hores per fase en una o dos sessions per setmana.

 

Investiguem, inventem per ser més sostenibles a l'Institut Baldiri Guilera

El projecte Som investigadors, som inventors per la sostenibilitat a l'Institut Baldiri Guilera s’adreça als alumnes de 2n i 4t d’ESO que realitzen el treball de recerca en horari lectiu i voluntàriament en espais no lectius.

 

Investiguem, inventem per ser més sostenibles a l'Escola Bernat Metge

S’adreça als alumnes de 4t de primària en horari lectiu durant una hora setmanal treballant en petits grups de forma cooperativa.

 

Investiguem, inventem per ser més sostenibles a l'Escola Charles Darwin

S’adreça als alumnes de 6è de primària en horari lectiu amb una dedicació d’una hora setmanal. Es contempla que una part de l’alumnat participi en espais vinculats al centre cívic Jardins de la Pau.

Notícies

Veure totes

divendres, 13 setembre, 2019 - 15:15

S’atorga el premi de la fotografia guanyadora del concurs fotogràfic #viulestiualprat

Guanya una fotografia feta per l'iger @joseluisbravo13

divendres, 10 maig, 2019 - 10:00

Com ens relacionem a la dimensió digital?

Al cicle TAST TECH reflexionem amb perspectiva de gènere entorn dels...

dijous, 14 març, 2019 - 16:15

Iniciem les Tardes Joves TECH a Jardins de la Pau!

Les tardes joves treballaran la Cultura Digital i es realitzaràn cada...

Notícies del projecte Investiguem i Inventem per la sostenibilitat

Veure totes
04_interseccions_festa_495x330_juny19_2_noticia.jpg

dijous, 6 juny, 2019 - 12:45

FES-T@ LAB, acció final del projecte "Investiguem, inventem per ser més sostenibles"

Dijous 13 de juny, en el marc del projecte municipal IntersECCions

Altres accions relacionades

Escola d'Estiu d'Interseccions 2019

L'Escola d'Estiu d'Interseccions és l’espai comú de relació i trobada entre les persones de les comunitats educatives i culturals que han estat implicades en els diferents projectes i espais de treball durant aquest curs 2018/19. Aquesta tercera edició ha tingut lloc el dilluns 1 de juliol, de 9 a 14.15 hores, a l'escola Jaume Balmes. 

BUSCADOR D'ACCIONS