Esteu aquí

The European Consortium of Innovative Universities (ECIU) i la Universitat Autònoma de Barcelona desenvolupen un projecte de recerca entorn el nou model de gestió del Punt Solidari.

Un equip de 10 estudiants i investigadors, de diferents universitats europees, han treballat sobre els reptes del nou model de La Botiga (antic Punt Solidari).

dimarts, 22 juny, 2021 - 11:45

El Prat posa en marxa el procés de transformació del banc d’aliments el Punt Solidari cap a un nou projecte anomenat La Botiga. Per a realitzar aquesta transformació del servei s’ha tingut la col·laboració de The European Consortium of Innovative Universities (ECIU) amb el lideratge de la Universitat Autònoma de Barcelona, que ha desenvolupat, amb un equip de 10 estudiants i investigadors de diferents universalitats europees, un projecte de recerca. Aquest estudi treballa sobre els reptes de la botiga, aporta informació sobre els models existents a nivell mundial i desenvolupa els objectius prioritaris per un model propi basat en la redistribució d’aliments i la integració social per treballar el dret a l’alimentació, la inclusió social i el reciclatge de residus. Les polítiques entorn la seguretat alimentària i  dirigides a grups en situació de risc han seguit tradicionalment un model assistencial basat principalment en la distribució d’aliments en espècie mitjançant els bancs d’aliments. Aquest model no ha aconseguit produir canvis en termes de transformació de la vida de les persones i gradualment han fet que una part de la població depengui d’aquest model estigmatitzant encara més la situació. El Prat de Llobregat disposa d’estructures properes clau en la distribució alimentària, com són el port, l’aeroport, Mercabarna i el fèrtil delta del Llobregat, elements que possibiliten un tractament holístic entorn a la distribució i producció alimentària. Repensar i transformar un model de seguretat alimentària per a desenvolupar un ecosistema ric, fomentant espais d’intercanvi i interacció on poden sorgir noves actituds entorn a la producció i el consum d’aliments de proximitat és el principal objectiu de la recerca.

La Fundació Espigoladors, l’Associació ABD Benestar i Desenvolupament i l’Ajuntament treballen per inaugurar el nou model de La Botiga per al proper mes de setembre de 2021

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 28 juliol, 2021 - 09:15

Restriccions als viatges fora de Catalunya per la covid-19 i informació sobre viatges al país

Informació per viatjar a l'estranger

dimarts, 27 juliol, 2021 - 11:15

Al setembre, la Trobada de Dones arriba a la seva 18a edició

El format serà presencial i es realitzaran activitats des del 14 al 20 de...

dimarts, 27 juliol, 2021 - 10:45

Dades de vigilància alimentària durant 2020

El Servei de Vigilància Alimentària del Prat depèn dels Serveis Municipals de...