Esteu aquí

Es posa en marxa el projecte de “Comunitats amables” al Prat

Aquest dissabte 18 de novembre podreu participar en diverses activitats per ajudar a crear una ciutat més amable i acollidora

dilluns, 13 novembre, 2023 - 14:30

Comunitats amables és un projecte dinàmic i innovador que busca reforçar el teixit comunitari i destacar la importància de la convivència i la col·laboració. Està concebut com un espai de diàleg i participació ciutadana i la seva missió principal és treballar per a la construcció d'una ciutat més amable i acollidora.

Més que un projecte, doncs, és una invitació a construir conjuntament un entorn més amable, acollidor i solidari on la ciutadania del Prat serà la protagonista dels seus propis processos de canvi.

Comunitats amables busca reforçar els llaços comunitaris i les relacions, potenciar el sentiment de pertinença a la ciutat i promoure el benestar de la ciutadania.

Per aconseguir-ho:

  • Fomentarà el diàleg i la participació ciutadana
  • Reconeixerà i donarà protagonisme a les habilitats de la ciutadania per impulsar canvis
  • Potenciarà el paper actiu de les comunitats veïnals.

Fases

El projecte està planificat a partir de tres fases.

La primera, es la de “Sensibilització”, i està formada per la campanya de sensibilització i informació i un procés de diàleg i participació ciutadana per reflexionar sobre una ciutat amable i el potencial de la ciutadania per enfortir la convivència.

La segona fase s’anomena “Crida a l’acció!” i consisteix en el treball amb les comunitats veïnals per activar el seu potencial transformador. En ella es pretén dissenyar i facilitar la creació d’espais de diàleg entre veïnat per fomentar el reconeixement de sabers i la co-creació d’intel·ligència col·lectiva.

Finalment, la tercera i darrera fase, s’anomena “Ciutat Amable”, i consisteix en la realització d’activitats comunitàries amb treball transversal i mirada interseccional, la identificació de problemes, la participació comunitària activa, el coneixement col·laboratiu i la co-creació per aconseguir un impacte positiu.

Activitats

El proper dissabte 18 de novembre, d’11 a 13:30 h, es duran a terme dues activitats. La primera és “GUAU, quina passejada” i justament després una activitat per reflexionar sobre com construir conjuntament una ciutat mable.

El punt de trobada i inici serà a les 11:00 h, a la Plaça de la Vila. Amb l'equip d'agents per a la convivència de la ciutat i l’entitat Learning Dogs, s’explorarà la tinença responsable d'animals i l'educació canina, a través d’una passejada comunitària.

El recorregut inclourà tres breus exhibicions en llocs estratègics: la plaça de la Vila, el Fondo d'en Peixo i la plaça de Catalunya.

A l’arribar a la plaça Catalunya, començarà l’espai “Apropa't i Opina: espai de convivència" on tota la ciutadania podrà contribuir a la construcció d'una Ciutat Amable.

Per conèixer més sobre el projecte i les seves activitats, podeu visitar l’enllaç del projecte.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 5 desembre, 2023 - 13:30

Temps per cures: espai de canguratge el 21 i 22 de desembre

En horari de matí i tarda, a l’espai joc del Centre Cívic Sant Jordi Ribera...

dimarts, 5 desembre, 2023 - 09:30

El Pessebre Vivent del Prat de Llobregat arriba a la seva 23a edició

El barri també s'engalanarà de festa amb el Fem Nadal a Sant Cosme

dimarts, 5 desembre, 2023 - 08:45

La 50a Fira Avícola convoca més de 75.000 persones a la Granja de la Ricarda durant un cap de setmana farcit d’activitats

L’Ajuntament promourà la cria i popularització d’aquesta au mitjançant l...