Esteu aquí

Es crea el Govern Territorial de Salut de l’Hospitalet i el Prat

Els ajuntaments participen en la planificació i la direcció del sistema sanitari, fet que permet millorar la salut de la ciutadania.

dimecres, 21 gener, 2009 - 10:15

El Govern de la Generalitat ha aprovat la constitució del Govern Territorial de Salut de l’Hospitalet i el Prat de Llobregat, i n’ha aprovat els estatuts. Aquest consorci dóna servei a gairebé 350.000 persones.

La creació d’aquest consorci és un pas més en la descentralització del sistema sanitari català, que té previst formalitzar un total de 37 Governs Territorials, uns organismes que incrementen la participació dels ajuntaments en la direcció i la gestió del sistema sanitari (planificació, prevenció i promoció de la salut).

Amb la creació d'aquest tipus de consorcis, el Govern vol contribuir a la millora de la salut de la ciutadania del seu àmbit territorial. Les seves funcions bàsiques, que inclouen, com a mínim, salut pública, atenció primària, hospitalària i sociosanitària, són l'ordenació i la coordinació dels recursos per garantir la millor prestació dels serveis sanitaris.

Compartir

Noticies relacionades

Repartiment àpats a domicili durant situació de confinament

diumenge, 7 juny, 2020 - 10:30

L’Ajuntament ha destinat prop de 145.000 euros a targetes moneder per a la compra d’aliments des de l’inici de la pandèmia sanitària

A més de distribuir targetes de prepagament per a la compra d’aliments...
Imatge d'arxiu dona parlant per telèfon

dissabte, 6 juny, 2020 - 10:30

Els serveis municipals d’Acció social detecten que més de 200 persones grans de la ciutat necessiten algun tipus d'ajut per la crisi de la Covid19

En total, s'ha contactat amb més de 2.900 llars on hi viuen persones grans...

dijous, 4 juny, 2020 - 08:30

La menstruació, desmuntant mites

Al SISA, les nenes, adolescents i joves, i també les famílies, poden...