Esteu aquí

Es crea el Govern Territorial de Salut de l’Hospitalet i el Prat

Els ajuntaments participen en la planificació i la direcció del sistema sanitari, fet que permet millorar la salut de la ciutadania.

dimecres, 21 gener, 2009 - 10:15

El Govern de la Generalitat ha aprovat la constitució del Govern Territorial de Salut de l’Hospitalet i el Prat de Llobregat, i n’ha aprovat els estatuts. Aquest consorci dóna servei a gairebé 350.000 persones.

La creació d’aquest consorci és un pas més en la descentralització del sistema sanitari català, que té previst formalitzar un total de 37 Governs Territorials, uns organismes que incrementen la participació dels ajuntaments en la direcció i la gestió del sistema sanitari (planificació, prevenció i promoció de la salut).

Amb la creació d'aquest tipus de consorcis, el Govern vol contribuir a la millora de la salut de la ciutadania del seu àmbit territorial. Les seves funcions bàsiques, que inclouen, com a mínim, salut pública, atenció primària, hospitalària i sociosanitària, són l'ordenació i la coordinació dels recursos per garantir la millor prestació dels serveis sanitaris.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 20 juny, 2019 - 10:15

La pl. Catalunya acollirà el Sofà de la Convivència

Tothom hi podrà seure per repensar la convivència, l'ús de l’espai públic o...

dimecres, 19 juny, 2019 - 09:30

El comerç del Prat s’implica en la creació dels camins escolars

A finals del mes passat es va presentar a les comunitats de les escoles Pepa Colomer, Ramon Llull i Galileo Galilei la proposta ciutad...

dimarts, 18 juny, 2019 - 11:00

Èxit de convocatòria de l'activitat Healthy Families

L'escola d'estiu d'hàbits saludables completa les places, amb 15 famílies...