Esteu aquí

En marxa la 9a edició del Mercat d’ intercanvi de joguines de les AMPA i AFA de la ciutat

TEMES: Educació

dimecres, 7 desembre, 2022 - 10:15

Les famílies dels centres educatius de la ciutat, a través de les AFA i AMPA i en col·laboració amb l’Ajuntament han iniciat la preparació de la 9a edició del Mercat d’intercanvi de joguines. Un projecte, que s’inicia als centres educatius i que culminarà el proper 17 de desembre amb la celebració del Mercat d’ intercanvi, a la plaça Catalunya, en una diada plena de joc i música.

Aquest projecte pretén promoure valors com la sostenibilitat (reducció de residus, estalvi econòmic, recuperació de materials...) i la solidaritat entre la comunitat educativa, fomentant la reflexió a partir del tema de les joguines en les setmanes prèvies al Nadal.

El valor del joc educatiu del joc en família

A la darrera edició d’aquest projecte ja es va començar a destacar el valor educatiu que té el joc, oferint diverses activitats relacionades amb el tema. Aquest any, a més participaran les escoles bressol municipal, per compartir les  seves experiències als espais familiars i de joc.

Com es pot participar?

A partir del dilluns dia 5 de desembre i fins el dia 14 del mateix mes, les escoles recolliran les joguines i llibres en bon estat al mateix centre. A canvi de les joguines entregades, cada infant rebrà un val, que podrà bescanviar per una altra joguina el dia 17 de desembre al mercat, des de les 11 fins les 13 h, a la plaça de Catalunya.

Col.laboració de la comunitat

El projecte compta tradicionalment amb la col·laboració de diferents entitats de la ciutat i les famílies per promoure els diferents valors de la iniciativa.

La UEC (Unitat d’Escolarització Compartida) participarà al mercat aportant bicicletes i patinets restaurats pel mateix alumnat i el de l’escola Can Rigol ho farà a partir del servei comunitari.

Enguany la música del mercat la posaran els nois i noies de l’Escola d’Arts en Viu i les famílies de les escoles bressol municipals muntaran un espai de joc per a nadons des dels espais familiars.

El projecte compta amb la col·laboració de la Creu Roja, que participa recollint les joguines noves i l’Esplai GISC, que col.labora en la recollida de joguines.

Durant el matí també hi haurà diferents activitats per jugar en família, a partir de la col·laboració d’Imaginàrium i El Prat actiu.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 27 gener, 2023 - 14:15

Helena Maleno, convidada del primer programa de l’any del Girem el món

La temàtica del programa va ser el racisme i la vulneració de Drets Humans a...

dijous, 26 gener, 2023 - 11:30

L’Ajuntament contracta 12 joves a través del programa FPO Dual

Mentre adquireixen experiència laboral, es formaran en Programació Python i...
Ajuts activitats d'estiu 2023 i extraescolars 2023-2024

dimarts, 24 gener, 2023 - 14:45

L’Ajuntament posa en marxa una nova convocatòria d’ajuts per a les activitats d’estiu i extraescolars

Les famílies podran sol·licitar les subvencions de l’1 al 28 de febrer